A bírósági ügyek és az elhallgatás ellenére is töretlen a HVIM lendülete – Egy vármegyés lány évértékelője

Hiába próbálják a vezetők megfélemlítésével, a cenzúrával vagy olykor a szél, vitorlájukból való kifogásával ellehetetleníteni a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tevékenységét, finoman szólva sem hatják meg őket a nehezítő körülmények. 2022-ben is szerveztek túrákat, táborokat, vlogokat vettek fel, folytatták a Duo Gladii kiadását, de a Farkasok alakulata sem tétlenkedett és ez mind még csak a jéghegy csúcsa. Dorka évzáró videójából és az alábbi összefoglalóból kiderül, mennyi mindent tett a HVIM az elmúlt esztendőben.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

2022. január 6.

A Vármegyések Vízkeresztkor idén is egy ortodox keresztény hagyománynak hódolva mentették ki a felszentelt feszületet egy befagyott tóból, ezzel bizonyítva hitük szilárdságát és az áldozatoktól való félelem elutasítását.

2022. január 21-23.

Hóban és -10 fok körüli hőmérsékletben nyitották az évet a Farkasok. A foglalkozások közben a zord időjárás ellenére is komfortos szálláshelyen töltötték az éjszakát, munkájuknak és gyakorlati tudásuknak köszönhetően.

2022. január 29.

Idén immáron tizenkettedik alkalommal szervezték meg a Legbátrabb Város Emléktúrát, ahol ismét a hős csehkiverő honvédekre kívántak emlékezni, akik nem féltek az életüket áldozni hazájukért.

2022. február 12-13.

Az antifák immáron szokásossá vált lagymatag próbálkozásai ellenére idén is megrendezésre került a Kitörés Emléktúra, melyen a HVIM és a Farkasok Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport soraiból is jópáran tiszteletüket tették, néhányuknak ez már a 10. részvétele volt a II. világháborúban a megadást elutasító, életüket hősiesen feláldozó katonáknak emléket állító rendezvényen.

2022. február 13.

A Duo Gladii február-márciusi számában a virtuális világ, a modernizmus és a hagyományellenes erők létrontását vették górcső alá a szerkesztők, a Metaverzum agresszív terjeszkedése apropójából.

2022. február 27.

A HVIM tagjai évek óta várják a szimpatizánsok adójának 1%-át, azonban idén egy különleges, távolkelethez köthető esemény is kapcsolódott a Vármegyések támogatásához.

2022. február 25-27.

Az év első ifjúságnevelő hétvégéjén a nemi szerepek valódi eredetéről és helyes megéléséről hallgathatták meg a fiatalok tapasztaltabb társaik és külsős előadók előadásait. Az erdőben, saját maguk által épített menedékek elkészítése során is tapasztalhatták a résztvevők a nemek közötti feladatok különbözőségének mibenlétét.

2022. március 02.

Több nemzeti szervezet, köztük a HVIM is próbált segítséget nyújtani az ukrán-orosz konfliktus miatt nehéz helyzetbe kerülő kárpátaljai honfitársainknak, pénzadományok, élelmiszerek, ruhák és szálláshelyek biztosításával.

2022. február 07.

A Forza Nuova 8 bebörtönzött tagjáért demonstráltak a vármegyések a budapesti olasz nagykövetség előtt.

2022. március 08.

Humoros köszöntővel “kedveskedett” a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom az ukrán nagykövetasszonynak a nemzetközi feminista, kommunista ünnep, a nőnap alkalmából.

2022. március 19.

Sikeresnek bizonyult az első alkalommal, a HVIM és a Farkasok által közösen megrendezésre kerülő 100 Katona Emlék- és Teljesítménytúra. A szervezők a szovjet túlerővel szemben Esztergomot védő 100-150 katona hősiessége előtt tisztelegnek az eseménnyel.

2022. március 25-27.

Klasszikus képzési hétvégét tartott a Farkasok alakulata, kisalegység szintű harcászat fő irányvonallal, mely ismereteket elméleti és szimulációs foglalkozásokon fejlesztették tovább az egység tagjai.

2022. április 01.

Barcsa-Turner Gábor, a HVIM társvezetője fejtette ki gondolatait a Political Capital felszínes és félrevezető tanulmányával kapcsolatban, melyben az orosz-ukrán konfliktus és a hazai “szélsőjobb” viszonyát elemezték.

2022. április 04.

A Farkasok alakulat egy “bemutatkozó” cikkel próbálta elvenni az élét a róluk szóló rosszindulatú és félelemkeltő híreszteléseknek, valamint a jelentkező újoncoknak is ismertették ezzel magukat.

2022. április 15.

Tradicionális jobboldali nézőpontból közelítette meg az általános választójogot, és a modern demokrácia egyéb elemeit az április-májusi Duo Gladii.

2022. április 22-24.

Megtartották éves barettvédésüket a Farkasok, melynek keretében az egység tagjainak bizonyítaniuk kell az alakulatban elfoglalt helyük létjogosultságát, fizikai, elméleti és gyakorlati területeken is.

2022. május 01.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által kiadott közlemény az érthetetlenül még mindig álló Szovjet emlékmű elbontásának szükségességére hívja fel az illetékes szervek figyelmét.

2022. május 04.

Movimento Nazionale – azaz Nemzeti Mozgalom – bolognai május 1-jei megemlékezésén olvasták fel a HVIM üzenetét olasz nyelven, melyben a nemzeteken átívelő szilárd és örök szövetség fontosságát fogalmazták meg olasz bajtársaiknak.

2022. május 13-15.

Kovácsolással, airsoftozással és közügyekről, valamint tradicionalitásról való beszélgetéssel telt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom májusi ifjúságnevelő hétvégéje, melyet szintén a természet ölelésében töltöttek el.

2022. május 27-29.

Elméleti képzéseken vettek részt, majd hajnalig tartó, közelfelderítéssel előkészített és rajtaütéssel végrehajtott akciót teljesítettek a Farkasok májusi képzési hétvégéjükön a Bakonyban.

2022. június 04.

Az idei, 21. alkalommal megrendezett Trianon Felvonulás fő témája az ukránok által terrorban tartott és negatív diszkriminációban részesített kárpátaljai magyarság volt, melynek kapcsán Barcsa-Turner Gábor is felolvasta a HVIM követeléseit. Ezúttal is sok hazafi tette tiszteletét a már hagyománynak számító demonstráción.

2022. június 04.

82 év után találtak rá a Vármegyések a lengyel hazafi, Tadeusz Gluziński elveszettnek hitt sírjára, és a lengyel Nemzeti Radikális Táborral (ONR) közös megemlékezésen rótták le tiszteletüket a mozgalmár hősies élete előtt.

2022. június 07.

Niedermüllernek üzent a HVIM, aki ezúttal botrányos nyilatkozatában a külhoni testvéreinket gyalázta.

2022. június 09-11.

Közelharc edzések, speciális alakulatok szituációs feladatainak gyakorlása és egész éjszakás szimuláció jelentette a Farkasok júniusi, kevés pihenést lehetővé tevő képzési hétvégéjét.

2022. június 14.

“A majomhimlő-veszélyre való tekintettel idén tiltsák meg a Budapest Pride-ot, mivel az egyértelmű járványügyi kockázatot jelent!” Állt a HVIM közleményében, melyben a majomhimlő és a Pride felvonulás együttes kockázatára, valamint a vírushisztik és az LMBTQP-lobbi ezen a téren észrevehető ellentmondására próbálták felhívni a figyelmet.

2022. június 23.

Egy újabb közleményben azt fejtették ki, hogy miért támogatják a vármegye és miért utasítják el a főispán elnevezéseket, melyeket a Fidesz visszahozott a magyar jogrendbe.

2022. július 03-10.

Idén a festői Balaton-felvidéken szervezte meg a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a saját gyerektáborát. A rendezvény a kihirdetés után szinte azonnal elérte a teltházat a jelentkezők mennyisége miatt, de senki nem bánta meg a részvételt a strandolással és játékokkal teletűzdelt, a hagyományőrzésen alapuló, csapatösszetartást erősítő táborban.

2022. július 23-24.

Többszöri lezárás után is vádat emelt a Fejér Megyei Főügyészség Barcsa-Turner Gábor ellen egy meg nem valósult zászlóégetés miatt. A vármegyéseket azonban, ahogy a példa is mutatja, nem töri meg ilyen könnyen az LMBTQP-lobbi által rángatott igazságszolgáltatás, hiszen az idei évben a vonaglók egy “Stop LMBTQPedifília” felirattal ellátott molinó alatt voltak kénytelenek átvonulni, hála a mozgalmároknak.

2022. július 29-31.

Edzések, szimulációs gyakorlatok végrehajtása és az újoncképzésre való felkészülés zajlott a Farkasok júliusi képzési hétvégéjén.

2022. augusztus 02.

A háborút jelölték ki a szerkesztők, mint a Duo Gladii június-júliusi lapszámának fő témáját.

2022. augusztus 06.

Interaktív bemutatót tartott a Farkasok alakulata a Betyársereg által megszervezett I. Ne Bántsd A Magyart családi hétvégén.

2022. augusztus 07-14.

Idén is megtartották az immáron hagyománynak számító Vármegyés Ifjúsági Tábort, ahonnan a visszatérő és az először jelenlévő táborozók is élményekkel, gyakorlati tudással és szellemi útmutatásokkal gazdagodva térhettek haza. Részletes beszámoló a Duo Gladii augusztus-szeptemberi számában olvasható.

2022. augusztus 19-21.

Elhunyt bajtársaikra emlékeztek, majd főbb szervezeti témákat vitattak meg a Vármegyések az éves országos összetartás és közgyűlés keretében. Az este folyamán, az eskütétel után Vári-Kovács Péter előadóművész adott koncertet a jelenlévőknek.

2022. augusztus 31.

A HVIM közleményben ismét cáfolta az alaptalan vádakat, miszerint bármilyen közük lenne a cigánygyilkosságokhoz, amit Kiss Árpád, az ügyben elítélt férfi akar rájuk kenni. A szervezet becsületsértési pert indított mind Kiss Árpád, mind a vádakat leközlő médiafelületek ellen.

2022. szeptember 03.

1918-ban a selmecbányai akadémia diákjai fegyvert fogtak a cseh légiók közeledésének hírére feltámadó helyi lázadások leverése érdekében. Ennek a hősi tettnek az emlékére rendezte meg a Selmeci Őrjárat Emléktúrát a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Hazajáró Honismereti és Turista Egylet immáron negyedik alkalommal.

2022. szeptember 06.

Egy új tartalommal jelentkeztek a Duo Gladii szerkesztői. Podcast formájában mutatták be az augusztus-szeptemberi lapszámot, és elmondták, miért a háborút választották témának és miért fordítanak Dugint kiadványukban. A beszélgetés Spotifyon is elérhető.

2022. szeptember 10.

Idén 17. alkalommal szervezte meg a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a Rongyos Gárda Emléktúrát, ahol a nyugat-magyarországi felkelés résztvevőire emlékeztek, akik vérük és életük árán vívták ki, hogy a térség magyar fennhatóság alatt maradhasson.

2022. szeptember 24.

Jubileumi 10. alkalommal és rekord létszámmal rendezték meg a HVIM legnagyobb és legnépszerűbb túráját, az Attila Védvonal Emléktúrát. A többszáz résztvevőt felmutató eseményen több nemzeti szervezet is ellenőrzőpontot ad és közösen tisztelegnek a II. világháborúban a védvonalon harcoló hős katonák emléke előtt.

2022. szeptember 30-október 02.

Elindult az idei újoncképzés a Farkasok Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport kötelékeiben. Amíg az újoncok az alapkiképzés megpróbáltatásait igyekeztek teljesíteni, bizonyítva ezzel rátermettségüket és férfiasságukat, addig az éppen nem oktató bajtársak lövészet gyakorlaton és egy komoly gombász képzésen vettek rész.

2022. október. 24.

Ungváry Krisztián Mindszentyt gyalázó írására reagált a HVIM, helyretéve a szélsőbaloldali történész hamis állításait.

2022. október. 27. 

A szlovák bankok szándékos (?) hibájának következtében a HVIM felvidéki tagszervezete nem kapta meg az adófelajánlásokat.

2022. október 28-30.

A Farkasok következő képzési hétvégéjén is az újoncképzés, valamint rengeteg gyakorlás kapta a főszerepet. Ezen alkalmon a lövészet és a járőri feladatok ellátása, valamint a lesállások telepítése volt a meghatározó irányvonal.

2022. november 1.

A Duo Gladii augusztus-szeptemberi számának fő témájaként a hierarchiát szánták a szerkesztők, de sajnos időközben bekövetkezett egy tragédia, így a lapszámot Alexander Dugin meggyilkolt lányának, Daria Dugina emlékének szentelték. Podcast formájában is meghallgatható a témák kibeszélése, ami Spotifyon érhető el.

2022. november 15.

Közösségi finanszírozásban kezdte el fejleszteni bázisjárművét a Farkasok. A novemberi hétvégéjükről készült beszámolójukban szereplő képen láthatjuk, hogy hol tartott november végére a folyamat. Továbbra is várják a projekt előrehaladását támogatni kívánó emberek jelentkezését a [email protected] e-mail címre.

2022. november 23.

A HVIM közleményben tiltakozott a Soros-szervezetek háttérben történő támogatása ellen, és azt is elítélik, hogy miközben a Fidesz azzal kampányol, hogy fellép az LMBTQP-lobbival szemben, addig a köztársasági elnök asszony a Sándor palotában fogadta a Háttér Társaság megbízottjait.

2022 november 25-27.

Amíg az egység nagy része egy egész hétvégés, rajtaütéssel végződő akciót hajtott végre, addig az ellenséges bázist adó állomány az újoncok képzésével és technikai fejlesztésekkel töltötték az időt. A Farkasok novemberben sem lopták a napot.

2022. december 10. 

Hagyományos adventi játékokkal tarkított karácsonyváró rendezvényt tartott a HVIM. Az eseményről készült felvételekkel kívántak mindenkinek áldott Karácsonyt.

2022. december 18.

A mozgalom elindította webáruházát, ahol megvásárolható a Duo Gladii lapszámokon kívül az összes ritkább kiadványuk is. A webáruház IDE kattintva érhető el.

2022. december 23.

Újabb közleményben fejtette ki a HVIM, hogy mozgalmuk a nemzetmentő munkájuk ellenére is a legmegfigyeltebb szervezet, és még “Holokauszt megemlékezés” ürüggyel sem sikerült lefoglalniuk a Becsület napján rendzavarásokat elkövető baloldali elemek elől a Bécsi kaput. “A rendőrség és a Kúria is a rendbontás pártjára állt” – írták közleményükben.

A Mi Magunk vlogokból is bőven táplálkozhattak az arra érdemesek, ugyanis az tavaly évvégi disznóvágásuk keretében beszélgettek a valóság preferálásáról a digitalizációval szemben, az év elején tapasztalható nemzetközi helyzet fokozódásáról és azon felül az ukrán-orosz konfliktus kibontakozásáról. Szóba került továbbá az év folyamán a gyerektábor, az áruhiány és a figyelemfelkeltő hídlezárás, melyben a HVIM is részt vett, és amellyel a Hunnia-ügy vádlottjaira kiszabott irreális büntetési tételek ellen kívántak tiltakozni, a mozgalom által véghez vitt plakátkampányon felül.
Két angol nyelvű adás is elkészítésre került, melyekben Boór Tamás John Morgannel beszélgetett Alexander Duginról, valamint Roberto Fioréval, a Forza Nuova alapítójával, aki egy demonstráció miatt 10 hónapot töltött Olaszország egyik legrosszabb börtönében.

Az Egy vármegyés lány vlogokból sem érezhettek hiányt a nézők, ugyanis Dorka beszélgetett a 2006-ban a tankot elindító “tankos” Gyuri bácsival a harcjármű elindításáról, Budaházy Eddával a Hunnia-ügyről és Dobay Gergellyel a felvidéki magyarok hátrányos megkülönböztetéséről.

Ahogy már megszokhattuk, az idei Trianon Felvonuláson mondott felszólalása sem hagyott senkiben kétséget elhivatottságáról, valamint egy beszélgetésből megismerhettünk néhány érdekes élményt, melyeket bajtársaival élt át kicsiként, a HVIM gyermektáboraiban.

A pártpolitika feletti mozgalmi életről mutattak példát a vármegyések 2021-ben is

 

Ezt cenzúrázta a hatalom – A Vármegye 2020-as tevékenysége

(Szent Korona Rádió)