A felvidéki HVIM és az adó 2%-ának története

Felháborító módon esett el ezeddig a támogatásaitól a felvidéki HVIM. A történet alább olvasható. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az utóbbi napokban minden Felvidéken adózó, aki a HVIM-nek ajánlotta fel adója 2%-át, kapott egy levelet a szlovák adóhivataltól, miszerint nem jutott el hozzánk a felajánlott összeg. A levél tartalma sajnos igaz. Röviden elmeséljük ezt a felháborító esetet.

A történet előzménye az, hogy amióta bejegyzett polgári társulásunk van, azóta az OTP banknál volt a folyószámlánk. Az OTP bank a közelmúltban kiváló stratégiai érzékkel el lett adva a Csehszlovák Kereskedelmi Banknak (ČSOB). A meglévő OTP-s számlák átvándoroltak az új tulajdonoshoz és ott új IBAN számot kaptak. Kivéve a HVIM esetében.

Az új számlaszám megadását tőlünk megtagadták, indoklás nélkül, belső előírásokra hivatkozva. Több hónapos huzavona vette kezdetét, többször tettünk hivatalos panaszt. Értesítettük a Szlovák Nemzeti Bankot is az esetről, ők sem kívántak foglalkozni a dologgal. Az ügyet bírósági úton visszük tovább. Nem hagyjuk elveszni a támogatásokat, nem olyan fából faragtak minket.

Szeretnénk tájékoztatni az eddigi és leendő támogatóinkat, hogy egy másik bankban új számlát nyitottunk és ott leszünk 2023-ban is azon szervezetek között, akiknek fel lehet ajánlani az adó 2%-át. Köszönjük az eddigi bizalmat és számítunk rá a továbbiakban is!

(HVIM Felvidék nyomán Szent Korona Rádió) 

“A felvidéki diákokkal közölték, hogy magyar névvel nem fogják elvégezni az egyetemet” – Egy vármegyés lány interjúja Dobay Gergellyel

Vármegyés felvidéki vezető: “Ha az ’56-os pesti srácok itt lennének, aligha volnának büszkék ránk!”