Téli túlélés és nemi szerepek a HVIM ifjúságnevelési hétvégéjén (képes beszámoló)

A modern világ folyamatos nyomásával szemben mind a kényelem túlzott szeretetével, mind a nemiségben jelentkező félresiklásokkal foglalkozni kell a fiatalok képzése során. Erre fektette a HVIM a legnagyobb hangsúlyt legutóbbi hétvégéjén.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A jelenkor hamis dogmáival ellentétben igenis fontos a szegregált nevelés, melynek a nemi elkülönülésben is meg kell mutatkoznia, ha a helyzet úgy kívánja, így a képzési hétvégének egyes részein csak fiúk, férfiak vehettek részt, míg a lányok külön foglalkozáson voltak.

A szombat délelőtt az éjszaka előkészítésével telt, ugyanis annak érdekében, hogy a fiatalok kiléphessenek komfortzónájukból, és minél szélsőségesebb körülményekhez tudjanak alkalmazkodni, az éjszakát a szabad ég alatt, menedékekben töltötték. A rönkökből és ponyvákból kialakított szállások elkészülte után pedig sor kerülhetett a szellemi képzés megkezdésére is.

Elsőként az evolúció témakörét és az emberi nem mibenlétét járták körül, melynek során a modern, alaptalan, de tudományosnak beállított állításokat cáfolták meg. Valószínűleg senkinek nem árulunk el semmi újat azzal, hogy a majomszerű lényektől való származás cáfolata és az isteni eredet valósága volt a fő csapásvonal. A fiataloknak két könyvet is ajánlottak, melyek igen fontos alapművek a témában. Ezek: Julius Evola: Rasszok és tradíció, valamint Buji Ferenc: Az emberré vált ember.

A tartalmas ebéd elfogyasztása és egy kis pihenő után folytatódott a test megedzése, mely különböző küzdősportokra való rávezető gyakorlatokból állt.

Egy vármegyés fiatalnak a legfontosabb aktuális kérdésekben is tájékozottnak kell lennie, és meg kell tanulnia azokat józanul szemlélni. Ezért egy élő Mi Magunk műsorfelvétel következett, ahol az orosz-ukrán konfliktus fejleményei kerültek megtárgyalásra.

A jelenkor világának túlszexualizáltsága miatt az este további részében a párválasztás, házasság és nemi élet különböző szegmenseit járták körül a fiatalokkal. Erre igen nagy szükség volt, hiszen míg a filmekből, propagandagépezetekből a különböző devianciák (és itt nem csak az LMBTQP-re kell gondolnunk) ömlenek a fiatalokra, addig értékekkel bíró tanítással a szexualitás témakörében szinte sehol nem találkozhatnak. A beszélgetés lezárása után a férfias virtus felélesztése és a hangulat oldása érdekében a szervezők egy rövid nótázást is beiktattak.

A szabadban eltöltött fagyot hozó éjszaka után, melyet sikerrel átvészeltek a fiatalok, egy hosszabb küzdő edzés következett, majd a még felmerülő kérdések átvitatása után ismételten élményekkel és érettebben térhettek haza.

További képek a hétvégéről:

A halállal való szembenézés fontosságáról – Ifjúságképzés a Vármegyében (Képes beszámoló)

Komoly témák, kemény edzések – Így folytatódott a vármegyés ifjúságképzés a Badacsonyban

(Szent Korona Rádió)