Célkeresztben a demokrácia – Jön az április-májusi Duo Gladii

Tradicionális jobboldali nézőpontból az általános választójog és a modern demokrácia, a tömegdemokrácia a mennyiség szellemellenes uralmához kötődik, amelyben az ideák világa felé mutató minőségi elv csak ritkán, véletlenszerűen nyilvánulhat meg. A választási procedúra lezárulta után megjelenő lapszámunkban emiatt a demokratizmus néhány aspektusát tesszük kritika tárgyává.

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A lapszám felvezető írásában Kolonits László a demokrácia közegét, a tömeget, a tömegembert veszi górcső alá. Barcsa-Turner Gábor két régebbi írását vette most elő, melyek a pártpolitikában rejlő veszélyeket és lehetőségeket elemzik. Julius Evola első írása – Brunner Balázs fordításában – éles kiszólás a pártpolitika terepét saját céljaikra felhasználó törtetők ellen. Evola másik lapszámunkban megjelent esszéje – Varázsló Macska fordításában – az állam bizonyos elméleti kérdéseire koncentrál. Ananda Kentish Coomaraswamy hosszabb lélegzetű írása – Tóth András fordításában – bemutatja a konzervatív keleti ember ódzkodását a modern nyugat felmagasztalt vívmányaival szemben.

Részben a demokrácia kérdésköréhez kapcsolódik D. Fekete Balázs írása, amely a lengyel “nemesi köztársaság” történetét mutatja be, illetve Dexter a jobb- és baloldaliság mibenlétével kapcsolatos hiánypótló tanulmányának második fele is.

A Deus Vult! rovatban most két cikkel jelentkezünk. Kántor a húsvéti ünnepkört mutatja be, míg új szerzőnk, Tőkés Szofi a keresztényüldözéseket tárgyalja írásában.

Hosszabb kihagyás után ismét jelentkezik Titusz, az Új Bábel felé rovat szerkesztője, aki az orosz-ukrán konfliktus szélesebb történelmi kontextusba helyezéséhez kötődő elemzését tárja olvasóink elé.

Lehozzuk a HVIM más szervezetekkel közösen írt közleményét az érvénytelen népszavazásra buzdító Soros-szervezetek ellen kiharcolt történelmi jelentőségű több milliós bírságokról. Közöljük Barcsa-Turner Gábor vármegyés tagságnak szóló körlevelét, melyben az Igazság melletti kiállás fontosságára hív fel.  A Molnár Máté összeállításában készülő Vármegyés Krónika rovatban most a HVIM 2022. január–március közötti tevékeny kerül vázlatosan bemutatásra.

A Szellemi ajánló között olvasható Petró Csaba zenei, Éliás Tamás könyv-, illetve Kónya Dorka, Brunner Balázs és Csepreghy Márk filmajánlója, Csaba Enikő Ágnes pedig lapunk kiadója, az “Azonosságtudat” Alapítvány által kiadott hangoskönyvet mutat be, amely megvásárolható a HVIM rendezvényein.

A főszerkesztő az április-májusi szám olvasásához a Petró Csaba által javasolt Händel-darab mellett a Von Thronstahl: Sacrifice cím albumának hallgatását ajánlja:

A folyóirat előfizethető a Duo Gladii honlapján >>katt<<. A régebbi számok közül is több kapható még, amiket >>itt<< rendelhet meg. A megrendelés során választhat a bankkártyás vagy a banki átutalással történő fizetés között. Lapunk újságárusoknál nem kapható, és korlátozott példányszámban kerül kiadásra! Az április-májusi szám megjelenése április végén várható. A lapszámokat a megjelenést követően a lehető legrövidebb időn belül postázzuk a megrendelőknek.

A 2022. április-májusi lapszám tartalma:

 • Kolonits László: Vox populi, vox diaboli. A sátáni idiótáról, a demokratikus tömegember típusáról
 • Barcsa-Turner Gábor: A pártpolitika terepének értékelése
 • Julius Evola: Jaj azoknak, akik képviselővé akarnak válni (Ford.: Brunner Balázs)
 • Dexter: A jobboldaliság és a baloldaliság társadalomtudományos vetülete II.
 • Julius Evola: Állam, hatalom és szabadság (Ford.: Varázsló Macska)
 • Kántor: A húsvéti ünnepkör
 • Tőkés Szofi: A modern kori keresztényüldözés paradigmája
 • D. Fekete Balázs: A lengyel „nemesi köztársaság” bukása a királyi hatalom korlátozásának tükrében
 • Ananda Kentish Coomaraswamy: A demokrácia, a szabadság és az egyenlőség réme (Ford.: Tóth András)
 • Titusz: Egy széttöredező világ a globalizáció romjain. Az orosz-ukrán konfliktus margójára
 • Közlemény: 16 felforgató szervezetre szabott ki összesen 9 millió forintos bírságot a Nemzeti Választási Bizottság
 • Barcsa-Turner Gábor: Vármegyések: tegyétek életrítussá az igazság hirdetését! /Körlevél/
 • Vármegyés krónika. 2022. január – március (Összeáll.: Molnár Máté)
 • Szellemi ajánló:
  Zene – Händel, Georg Friedrich: Vízizene, I. F-Dúr és II. D-Dúr Szvit (Petró Csaba)
  Könyv – Fekete Gyula: Véreim, magyar kannibálok! Vádirat a jövő megrablásáról; Burány Béla: Mé piros a gólya csőre? Erotikus népmesék a délvidéken; Benda József: A szakadék szélén (Éliás Tamás)
  Hangoskönyv – „Ó, szent fényt hagyni volna jó!” (Csaba Enikő Ágnes)
  Film – Gibson, Mel: A rettenthetetlen (Kónya Dorka)
  Film – Tudorok (Brunner Balázs)
  Film – Lukaszewicz, Jerzy: Fausztina. Az irgalmasság üzenete (Csepreghy Márk)

A lap facebook-oldala

(Duo Gladii)

Miért harcoljunk a Metaverzum ellen? – Válaszok a február-márciusi Duo Gladiiban

Karácsonykor is Duo Gladii

A novemberi Duo Gladiiban a halál témája kerül terítékre

Kíváncsi vagy kik és hogyan szerkesztik a DuoGladii havilapot? (Lapbemutató)

Csapás a modern világra – Indul a Duo Gladii, a szellemi ellenállás havilapja