Nem lehet akármilyen hétköznapi címet adni a zenéknek – Már szókapcsolatokat is kisajátít az LMBTQP-lobbi

Egy dél-koreai énekesnő, legújabb számának címét kényszerült megváltoztatni, mivel az LMBTQP-lobbi kisajátította a “Love Wins” szókapcsolatot és sértve érezte magát a “queer” közönség, hogy a klipben heteroszexuálisok szerepelnek. Igaz, hogy az énekesnőt és annak menedzsmentjét is saját megfelelési kényszerük és polkorrektségük kényszerítette a meghunyászkodásra, de minden esetre semmi jóval nem kecsegtet az, ami kiderül az alábbi példából is: a lobbi ereje sajnos mindenhova elér.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A dél-koreai, IU művésznéven ismert énekesnő legújabb dalát éles kritika érte a minden apróságon hisztériázó LMBTQP-lobbisták részéről, mivel eredetileg a Love Wins címet választották neki.

A Love Wins kifejezést az amerikai LMBTQP közösség használta hashtagként, amikor 2015-ben sajnálatos módon a legfelsőbb bíróság engedélyezte az azonos nemű párok házasságkötését, amit azóta is használnak a normalitás egyik fekete napjának évfordulóján “megemlékezésképp”. Éppen emiatt az önző lobbisták úgy érezték, az énekesnő kisajátítja a mondatot és “queerbaitinggel” vádolták meg.

A queerbaiting azt a manapság sajnos egyre népszerűbb gyakorlatot jelöli, amikor a queer közösséget megpróbálják megnyerni egy terméknek vagy alkotásnak („becsalogatják”) azzal, hogy valamilyen módon azt sugallják, hogy köze van a közösséghez. IU dalának videóklipjében heteroszexuális kapcsolatot mutatnak be, ezért nehezményezték a Love Wins cím használatát, ami a queer közösségnek azt jelenthetné, hogy a dal nekik szól.

Az énekesnő menedzsmentje a kritikára reagálva még a megjelenés előtt Love Wins All-ra változtatta a szám címét.

 „Felismertük, hogy a kislemez eredeti címe elhomályosíthatja a dal üzenetét. Szeretnénk tisztelni és támogatni mindenkit, aki különbözőféleképp szeret és él” 

– hunyászkodott meg az IU-t képviselő ügynökség, az Edam Entertainment.

Az ügynökség azt is közzétette, hogy IU a dal eredeti címével egyszerűen arra akart utalni, hogy felülemelkedik a felé irányított gyűlöleten a rajongói szeretete és támogatása segítségével.

„Ha van olyan szó, amely pontosan az ellentéte a kislemez üzenetének, akkor az a ‘gyűlölet’. Őszintén reméljük, hogy egy gyűlölet nélküli világban minden szeretet győzedelmeskedik, és hogy a dal jelentése úgy jut el az emberekhez, hogy senkit sem bántunk meg közben”

– tették hozzá.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

LMBTQP-aktivisták kudarca Romániában

Az LMBTQP áradatként fogja elönteni a lengyel iskolákat

(Humen – Szent Korona Rádió)