Az ukrán kikötők fele elveszett a gazdaság számára

A bizagro.com írása szerint a háború kitörése óta az oroszok 39 alkalommal támadták rakétákkal és drónokkal az ukrajnai kikötőket, amelyek során megsemmisült 8 teherhajó, 153 gépjármű és leromboltak 215 létesítményt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Minderről Dmitro Barinov az ukrajnai tengeri kikötők állami cég helyettes vezetője beszélt egy interjúban. Elmondása szerint Oroszország számára nagy jelentőséggel bírnak az ukrajnai tengeri kikötők, különösképp Odessza. A világ kereskedelmének 95 százaléka ugyanis a tengeri teherhajózás révén bonyolódik. Egy nagy teherhajó annyi árut képes elszállítani, mint 9ezer kamion, amelyekhez ráadásul ugyanannyi gépjármű vezetőre is szükség van.

Barinov elmondása szerint a háború előtt Ukrajnának 18 kikötője volt, amelyek közül öt az oroszok által elcsatolt Krímen található. A megmaradtak közül a mikolájevi a harci cselekmények miatt használhatatlan. Hasonló a helyzet Odesszában és a régióban, amelyet naponta ér rakétatámadás és drónokkal is bombázzák a megszállók. Gyakorlatilag az ukrán tengeri kikötők fele elveszettnek tekinthető a gazdaság számára.

Mérgező baromfihús érkezett Ukrajnából

23 éve egyáltalán nem tart Ukrajna népszámlálást a kisebbségek eredményétől félve

(KárpátHír nyomán Szent Korona Rádió)