LMBTQP-aktivisták kudarca Romániában

Romániában ismételten az LMBTQP-aktivisták ellen döntöttek, és helyben hagyták a normalitást védő nyomdász döntését. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Elutasította a romániai diszkriminációellenes tanács (CNCD) azt a beadványt, amelyben annak a bukaresti nyomdának a megbüntetését kezdeményezték, amely tavaly ősszel elutasította, hogy olyan szórólapokat nyomtasson ki, amelyek az LMBTQP-közösség ellen elkövetett erőszakra hívták volna fel a figyelmet. A CNCD indoklása szerint ebben az esetben az lelkiismereti szabadságnak van elsőbbsége. A nyomda képviselői ugyanis erre hivatkozva utasították el a nyomtatást, mint fogalmaztak:

“Nem akartak ilyen jellegű üzeneteket népszerűsíteni. “

Oana Dorobantu, a romániai LMBTQ-közösség aktivistája azzal a céllal kereste fel a nyomdát, hogy egy, a nők védelmében szervezett felvonuláson osztogatná a szórólapokat. A nyomda árajánlattal válaszolt a megkeresésre, de miután az aktivista e-mailben elküldte a nyomtatni kívánt tartalmat, a cég elutasította az ötszáz szórólap nyomtatását. Dorobantu az elutasítás után a sajtóhoz fordult. Mint elmondta, a szóban forgó szórólapok a leszbikusok elleni erőszak formáiról szóltak, s azokon nem voltak képek.

A nyomda tulajdonosa kijelentette: miután elolvasta a nyomtatandó szöveget, úgy érezte, az ellentmond azoknak az erkölcsi és keresztény elveknek, amelyeket magánéletében, de az üzleti világban is követ.

“Nem szeretnénk, ha a nevünket ennek a közösségnek az ügyeivel társítanák” – hangsúlyozta a cégtulajdonos.

Bukarestben nemrég azzal került terítékre a LMBTQP-közösség kérdése, hogy Románia jogerősen pert vesztett az Emberi Jogok Európai Bíróságán, amely elrendelte: jogilag is el kell ismerni és védeni kell a deviánsok alkotta családokat.

Marcel Ciolacu kormányfő a döntés után azt mondta, hogy az ország nem áll készen az azonos nemű párok jogállásáról szóló rendelkezéseket bevezetésére.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

El kell ismernie Romániának a külföldön kötött deviáns házasságot?

Hagyományellenes uszítás, buzi cigányok és transznemű apuka – Íme a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál idei felhozatala

“Nem fogom engedni, hogy LMBTQ szervezetek a kulturális tárca pénzén élősködjenek” – Magára haragította a lobbistákat a szlovák miniszter

(Pinkdex nyomán Szent Korona Rádió)