Hiába a lejárató kampányok, a HVIM nem hátrál meg – Így telt a Mozgalom 2023-as éve

A 2023-as év sem volt megpróbáltatásoktól mentes a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom számára. Ismételten karaktergyilkosságot kíséreltek meg ellenük, továbbá a bírósági ügyek is megnehezítették munkájukat, azonban a Mozgalom mindezek ellenére ismét kiemelkedő nemzetmentő tevékenységet végzett az elmúlt évben. Túrákat és  táborokat szerveztek, vlogokat készítettek, folytatták a Duo Gladii kiadását, de a Farkasok alakulata sem tétlenkedett és ez még mindig csak a jéghegy csúcsa. Az alábbi cikkből kiderül, mennyi mindent tett a HVIM 2023-ban.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

2023. január 7.

A HVIM a 2023-as évet is azzal kezdte, hogy a január eleji közel 0 fokos vízbe a szövetséges Betyársereggel együtt merültek alá, átemelve a keleti keresztények Vízkereszt ünnepéhez kapcsolódó hagyományát, a keresztmentés rítusát.

2023. január 13.

Új tematikus sorozat indult a Duo Gladii hasábjain, amelynek keretében minden szám egy-egy tradicionális civilizációt, kultúrát, birodalmat állít a középpontba. A januárban megjelent lapszám a sorozat bevezetőjeként a kultúrák és civilizációk általános kérdéseire koncentrál. Összezavarodott, mértéket vesztett világunkban a régi idők értékeinek tanulmányozására már csak azért is szükség van, hogy segítségükkel életünk és a világ folyásának józan mértéket szabhassunk.

2023. január 28.

Immáron XIII. alkalommal került megrendezésre a Legbátrabb Város Emléktúra, amely keretében a csehkiverő balassagyarmati hősökre emlékezett meg a Vármegye. Az emléktúrán azon lakosok előtt tisztelegtek a résztvevők, akik 1919-ben önszántukból ragadtak fegyvert, hogy akár életük árán is, de megakadályozzák a település elfoglalását. Ez alkalommal az Egy vármegyés lány, Dorka mondott beszédet a túra végén, amelyben kihangsúlyozta az egyéni felelősségvállalás fontosságát, hiszen napjainkban legalább ugyanakkora szükség van a becsületes és kötelességtudó harcosokra, mint akkor volt.

2023. január 29.

A Mozgalom közzétette a Movimento Nazionale (Nemzeti Mozgalom) vezetőjével, Giustino D’Uvával készített interjúját. A beszélgetés során többek közt olyan témák kerültek terítékre, mint milyen az aktuális politikai helyzet Olaszországban, illetve mi a Movimento Nazionale célja.

2023. január 27-29.

A HVIM-től ugyan független, mégis annak szárnyai alól kinőtt Farkasok – amely honvédelmi-túlélési képzést folytat civil keretek között teljesen legálisan, gyakorlófegyverekkel -, megtartották 2023-as évük első képzését: testedzés és közelharc foglalkozások, tereptan és tájékozódás, korábbi ismeretek felelevenítése és gyakorlása. Erről szólt a péntek estétől vasárnap délutánig tartó alkalom. Még egy kis erdészeti munkában is segítettek: veszélyessé váló fák döntésében segédkeztek.

2023. február 4.

A HVIM azon Székesfehérvárt visszafoglaló katonák önfeláldozó cselekedeteire, és a Kitörésben résztvevő, életüket nem féltő hősökre emlékezett, akik nem restelltek a végsőkig kitartani a vörös vész előre nyomulásával szemben.

2023. február 11.

A HVIM közleményében önvédelemre szólít fel a lesből, túlerővel támadó antifákkal szemben. A szervezet többek közt felhívja a figyelmet a hatóságok és a média felelősségére is, és követeli az antifa támadások csírájában való elfojtását.

2023. február 11.

A Farkasok egysége idén is teljesítette a Kitörés túra 60 km-es távját. Együtt indulva, majd nótaszóval, alakzatban beérkezve. Számukra ez egy menetgyakorlat is a dicsőséges magyar katonák emlékezetének ápolása mellett.

2023. február 28.

A Pesti Srácok készített riportot Barcsa-Turner Gábor aktuális tárgyalásáról. Mint az már-már köztudott, közösség tagjai elleni erőszak vádjával állt bíróság előtt a HVIM társelnöke. A büntetőfeljelentést a Háttér Társaság és annak elnöke tette, de azt többször is elutasították a hatóságok, majd a liberális jogvédők addig tolták erőszakosan az ügyet, míg végül ugyanaz az ügyészség, amelyik korábban nem látott megvalósult bűncselekményt, mégis vádat emelt Barcsa-Turner Gábor ellen. Azonban Székesfehérvári Járásbíróság védői indítványra az Európai Uniós Bíróságának állásfoglalását kérheti az ügyben.

2023. március 6.

Lehet-e közösség tagja elleni erőszak egy rendezvény plakátjából? Erről esik szóMagyar Jelen által készített riportban, melyben a HVIM társvezetője, Barcsa-Turner Gábor szólal meg  a megszüntetett, majd újra elindított precedens értékű ügyéről.

2023. március 11.

Mozgóképes összefoglalót készített a HVIM a Hunnia-ügy ítélethirdetéséről, majd a spontán vonulásról az Igazságügyi Minisztérium épülete elé. A videóban Barcsa-Turner Gábor, a Mozgalom társvezetője is kifejtette véleményét a történtekről.

2023. március 17-19.

A Farkasok márciusi kiképzési hétvégéjüket a Bakonyban töltötték a kiképzési tervük alapján, míg március 25-én a „100 Katona Emléktúrán” adtak pontőrséget és vették ki a részüket a szervezésből, illetve gasztróélményekkel gazdagították a túrázókat.

2023. március 25.

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén egy nagy összefogással megszervezett abortusz-ellenes megmozdulásra került sor a Margit-szigeten a HVIM szervezésében. Ez a kiállás nemzeteken ívelt át, mert az olasz Militia Christi mozgalom és a Movimento Nazionale tagjai ugyanebben az időben demonstráltak az Isola Tiberinán, tehát a Tevere egy szigetén Rómában: fáklyás felvonulást tartottak és a meggyilkolt magzatok emlékére fehér virágokat szórtak a folyóba.

2023. március 25.

A Szamár-hegyet védő magyar katonákból álló alakulat előtt tisztelegve került megrendezésre a 100 Katona Emlék- és Teljesítménytúra immáron második alkalommal, amely a bajtársi szervezetekkel összefogva jött létre. A 45 km-es táv mellett lehetőség volt egy vezetett, 8 kilométeres, család-barát táv teljesítésére is, amely idén is nagy népszerűségnek örvendett a túrázók körében. Akiket nem ijesztett el a reggeli eső, kiváló túraidőben járhatták be a Pilis és a Visegrádi-hegység leggyönyörűbb részeit. A túráról Egy vármegyés lány vlog is készült, Dorka ugyanis A Mozgalom társvezetőjével, Barcsa-Turner Gáborral és a túra főszervezőjével, Nagy Norberttel járta végig az egyes ellenőrző pontokat, így a videóból megtudhatjátok, milyen hangulatban telik egy vármegyések által szervezett túra.

2023. április 17.

1956 – Ruszkik haza! 2023 – Jenkik haza! Amerika plakátkampánnyal kívánta presszionálni a magyar közvéleményt, míg Pressman helytartóként viselkedik egy elméletileg szövetséges, szuverén országban. A HVIM közleményével és akciójával ennek kapcsán üzente meg az amcsiknak, hogy mit gondol róluk.

2023. április 21-23.

A Farkasok számára elérkezett az év egyik kiemelt próbatétele, amikor számot kell adniuk tudásukról, fizikai állóképességükről, egyszóval harckészültségükről. Ezúttal már a tizedik barettvédést tartották meg és a hagyományhoz hűen 4 km futással, 100 guggolással, 100 fekvőtámasszal és 100 felüléssel indítottak, ezután többek közt terheléses lövészet következett airsoft fegyverekkel, majd harceljárások levezénylése egyénenként.

2023. április 24.

A spanyol baloldali kormányzat temetők és sírok ellen indított támadást, a baloldali emlékezetpolitika már a temetőkben sem hagy békét a politikai ellenfeleinek. José Antonio Primo de Riverának, a falangizmus alapítójának sírja is ennek esett áldozatul: a kormány kihantolta végsőnek szánt nyughelyéről. Ezért hívott a HVIM flashmobra a budapesti spanyol nagykövetség elé.

2023. április 25.

A HVIM delegációja 2022 év végén Rómában járt a Militia Christi hagyományhű katolikus mozgalom meghívására. A vármegyések egy hetes ott tartózkodásuk során ellátogattak az olasz keresztény mozgalom főhadiszállására is, és egy rövid interjút készítettek a vezetővel, hogy a magyar jobboldali közönséghez is eljusson a hírük, melyet április 25-én tettek közzé.

2023. április 28.

A Duo Gladii legújabb lapszámát podcast formájában mutatta be a főszerkesztő Kolonits László és az alapító Barcsa-Turner Gábor. Szót ejtettek az új tematikus lapszámokról, ezentúl minden számban egy tradicionális civilizációt járnak körül.

2023. május 12-14.

A Farkasok egysége a legesősebb májusi időszakban tartotta meg az évi tervezet alapján a képzési hétvégéjét, aminek során éjszakai táborépítési gyakorlat, sebesült bajtárs szállítás-cipelés, majd harctéri elsősegélyen volt a hangsúly a különböző eljárásokon túl.

2023. május 27.

Kónyi-Kiss Botond, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke beszédet mondott Csókakőn, Szent László szobrának avatásán.

2023. június 3.

A HVIM szervezésében 22. alkalommal tartatott meg a Trianon Felvonulás. A Hősök teréről induló eseményen többször lépett fel Vári-Kovács Péter, akinek előadásában többek közt a nemzeti rock klasszikusai hangoztak el. A rendezvényen felszólalt Nicolas de Lamberterie, francia újságíró; Kónya Dorka, Egy vármegyés lány; Toroczkai László, a Trianon Felvonulások megálmodója; Kónyi-Kiss Botond, a HVIM alelnöke; a szerb követséghez érve a HVIM egykori délvidéki vezetője, Kispalkó Szilveszter; a szlovák nagykövetség előtt pedig Búss Attila, a HVIM felvidéki tagszervezetének vezetője.

Bár a Trianon Felvonulás idei útvonala a fizikai korlátok miatt nem érintette az ukrán nagykövetséget, a HVIM tagjai kiálltak a soviniszta támadásoknak folyamatosan kitett, a frontra golyófogóként hurcolt kárpátaljai magyarokért is. A felvonulást követően, többekkel összefogva egy molinót húztak ki az ukrán nagykövetség előtt a június 4-ére virradó éjszaka, amelyen a „Ne vigyenek magyarokat a háborúba!” felirat volt olvasható.

2023. június 4.

Lábatlanon a Hősök terén tartott Trianon megemlékezést a Mi Hazánk esztergomi alapszervezete, ahol Barcsa-Turner Gábor, a HVIM társvezetője is felszólalt. Az esemény után Esztergomban kerekasztal-beszélgetésre került sor.

Székesfehérvár belvárosában, az Országalmánál is több százan gyülekeztek, akik nem felejtették el a trianoni diktátum aljasságát. A rendezvényen Kónyi-Kiss Botond, a HVIM alelnöke mondott megemlékező beszédet.

2023. június 9.

A HVIM nyílt levélben fordult a Klebelsberg Központhoz a Pride-hónap során tartandó LMBTQP „érzékenyítések” ügyében. A válasz megérkezett, melynek kapcsán a Mozgalom közleményt adott ki.

2023. június 26.

Mint ismeretes, az LMBTQP-lobbisták több “érzékenyítő” programot szerveznek a tanároknak, már nem “csak” a Pride hónap keretében, hanem egész éven át. Az egyik ilyen, a gyermekeket veszélyeztető módszereket átadó képzésre próbált bejutni információszerzés céljából a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagja, akit az LMBTQP-lobbisták nem engedtek be, saját bevallásuk szerint a rendőrség figyelmeztette őket. A magyar rendőrség titkosszolgálati módszerekkel segíti a törvényeket megszegőket? A felháborító esetről a HVIM közleményt adott ki.

2023. június 18.

A Duo Gladiiban elindult civilizációs tematika bevezető száma után megkezdték azon tradicionális civilizációk számbavételét – elsőként Róma kerül terítékre –, amelyektől tanulhatunk, amelyekre ilyen vagy olyan okból fel kell néznünk.

2023. június 23-25.

A Farkasok pótbarettvédés és vizsgafelkészítő hétvégéje a nomád tábori életről szólt. Az állományból többen nem teljesítették a barettvédést, számukra ez volt a pótalkalom: fizikai felmérő, elméleti tesztsor, lövészet (airsofttal) majd menetgyakorlat (20 km) napközben. Mind a két reggel testmozgás, közelharc. Este pedig egy éjszakába nyúló szimulációs gyakorlat kezdődött, aminek során az újoncaik és a főkiképzési ágat teljesítők számára vizsgafelkészítést tartottak. Vasárnap egy hivatalos, polgári lőtéren fejlesztették lőkészségüket egy sport- és taktikai lövészet foglalkozás keretében.

2023. július 10.

Ahogy korábban szó volt róla, a Székesfehérvári Járásbíróság első fokon közösség elleni uszítás bűntettének minősített egy rendhagyó 56-os megemlékezésre invitáló plakátot, amin többek között – vörös és EU-s zászlók mellett – a deviáns genderlobbi zászlajának elégetése is szerepelt, ám az nem valósult meg. A plakáton konkrét rendezvényhelyszín nem is szerepelt. Barcsa-Turner Gábort, a HVIM elnökét ezért nem jogerősen 1 év próbára bocsátották, ám az őt védő dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéddel, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetőjével felmentésért fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen, így az ügy a Székesfehérvári Törvényszéken folytatódik majd.

2023. július 13.

A bíróság nem jogerősen egy év próbára bocsátotta Barcsa-Turner Gábort, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom társvezetőjét a „zászló-nem-égetéses” ügyében, ami több mint 3 éve húzódik. Az eset kapcsán a Pesti Srácok készített interjút vele.

2023. július 17.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai idén is részt vettek a Budapest Pride elleni kiálláson. Ezúttal egy sajtótájékoztató keretében, ahol többek között bejelentették, miszerint LMBTQ-lobbicsoportokat megfigyelő munkacsoportot hoznak létre. A Pride ellen azonban évről-évre egyre kevesebben állnak ki, ezzel kapcsolatban is megfogalmazták közleményüket.

2023. július 23-29.

Ismét megrendezték a HVIM Gyerektábor első turnusát a festői szépségű Badacsonyban. A sokszínű programokat alig lehet röviden összefoglalni, hiszen a gyermekek testi, lelki és szellemi fejlődésére hatalmas hangsúlyt fektettek. Az élménydús hétről a tábor Facebook oldalán lehet bővebben olvasni.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

2023. július 26.

Ismételten karaktergyilkossággal próbálkoztak a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom ellen. A Mozgalom válaszüzenete egyértelmű: büntetlenül ezt nem lehet megúszni! A K. Tamással kapcsolatos ügyről közleményt adtak ki.

2023. július 21-23.

A Farkasok alakulatában két csapat párhuzamosan vizsgázott júliusban a Mátrában. Kihívást jelentett ez nemcsak a vizsgázóknak, de az oktatói csoportnak is, ugyanis amellett, hogy az alapkiképzési ág különböző állomásaira kellett figyelni, időközben egy háromnapos szimuláció zajlott a főkiképzési vizsgán résztvevők és az őket támogató alegység részvételével.

2023. augusztus 1.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom több alkalommal is felhívta már arra a figyelmet, hogy a külföldről finanszírozott LMBTQP-lobbiszervezetek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, így a Budapest Pride ellen tartott sajtótájékoztatójukon tett ígéretüket betartva a szervezetek monitorozásának keretében megalkották a Javaslatok a külföldről finanszírozott LMBTQP-lobbiszervezetek káros tevékenységének visszaszorítására című dokumentumot. A teljes dokumentum ide kattintva érhető el.

2023. augusztus 13-19.

Határhelyzetek, masszív fizikai és szellemi kihívások, izgalmas, máshol ki nem próbálható gyakorlati feladatok, életre szóló élmény és iránytű. Mint minden évben, úgy idén is megrendezte a HVIM a nyári táborait, amelyek nem mindennapi élményeket és világviszonylatban is teljesen egyedülálló képzési szisztémát nyújtanak gyermekek, illetve fiatalok számára. Augusztus 13. és 19. között a gyerektábor 2. turnusa és az ifjúsági tábor párhuzamosan zajlott.

2023. augusztus 15.

Ezúttal az erdő mélyéről, a tábortűz mellől jelentkeznek a vármegyések a legújabb Duo Gladii podcasttal az évente megrendezett ifjúsági táborukból. Az új lapszám tematikája mellett a háttérmunkába is kis betekintést adtak.

2023. augusztus 21.

2023. július 28-án a badacsonytördemici strandon a Budapest Pride főszervezői közül két egyén kamerázni próbálta a Vármegyés Gyerektáborban résztvevő kiskorú fiúkat és lányokat. A HVIM ezzel kapcsolatban közleményt adott ki.

2023. augusztus 22.

A lengyel Nemzeti Radikális Tábor (ONR), mely a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal hosszú ideje szoros szövetségi, baráti viszonyt táplál, újra vendégül látta a vármegyéseket Lengyelországban.

2023. augusztus 26.

Ötödik alkalommal szervezték meg Felvidéken a Selmeci Őrjárat Emléktúrát, ami második éve teljesítménytúrával is kiegészül. A szervező Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Hazajáró Honismereti és Turista Egylet ezzel a túrával emlékezik meg a hős selmeci diákokról, akik fegyverrel a kezükben várták a Selmecbánya felé nyomuló cseh légiókat.

2023. szeptember 9.

Ahogy minden évben, a második ágfalvi csata dátumához legközelebb eső hétvégén, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezésében 2023-ban is megemlékeztek a nyugat-magyarországi felkelés hőseiről a Rongyos Gárda Emléktúra keretében.

2023. szeptember 21.

Immáron hivatalosan is az Olimpiai Ötpróba Program része lett a nagy múltú Attila Védvonal Emléktúra.

2023. szeptember 23.

A HVIM főszervezésében, a Betyársereg, Magyar Önvédelmi Mozgalom, Magyar Életvédők Egyesülete, Szent László Aranyos Szegellete, Farkasok Katonai Hagyományőrző és Bajtársi Közösség, Mi Hazánk Honvédelmi Kabinet, Mi Hazánk Ifjai, Vircsik András Baráti Kör lelkes és kiváló közreműködésével idén tizenegyedik alkalommal került sor az Attila Védvonal hőseire való megemlékezésre teljesítménytúra keretében.

2023. szeptember 23.

Az Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúra céljában (Maglód, Árpád vezér park) különálló, nyilvános és ingyenes rendezvénnyel várta a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom az érdeklődőket. Kerekasztal beszélgetést tartott az Attila-védvonalról Csarnai Márk történész, Kolonits László történész-régész és Barcsa-Turner Gábor, a túra főszervezője.

2023. szeptember 29.

A Budaházy-ügy utolsó három vádlottja közül ezúttal Tián Csabával készített interjút Dorka, egy vármegyés lány. A négy gyermekes családapát otthonában, felesége és gyermekei körében látogatták meg, akik hatalmas szeretettel fogadták a vármegyéseket és készségesen válaszoltak minden kérdésükre. Az interjúból kiderül, hogy pontosan mivel is vádolták a hazafit, illetve, hogy milyen fázisban járt ekkor az ellene folyó eljárás. (Azóta hála Istennek, kegyelemben részesült, és hazatérhetett családjához.)

2023. október 6.

Dobay Gergellyel, a HVIM felvidéki vezetőjével beszélgettek a csonkahoni vármegyések az akkor lezajlott előrehozott szlovákiai választásról, és értékelték az eredményt tekintettel a felvidéki magyarság jövőbeli megmaradási lehetőségeire.

2023. október 13.

A HVIM nemet mond a cionista propagandára, elítéli a gázai népirtást. A Mozgalom állást foglalt a gázai helyzetről, a cionizmus magyarországi és nyugat-európai lobbijáról és mindent elnyomó propagandájáról.

2023. október 22.

A Védvonal történelmi podcast legújabb adásában a XI. Attila Védvonal Emléktúráról és annak történelmi előzményeiről beszélgetett Csarnai Márk történész, Barcsa-Turner Gábor, a HVIM társelnöke és Kolonits László régész, a Duo Gladii főszerkesztője. A műsorvezető Horváth Tamás, a Magyar Jelen főszerkesztője volt.

2023. október 22.

1956. október 26-án a tüntetők közé lőttek az ÁVH emberei a miskolci megyei rendőr főkapitányság előtt. A sortűz több áldozatot is követelt, akik közül a legfiatalabb, Misley Emese alig 13 évesen vesztette életét. Ennek emlékére szervezett fáklyás felvonulást a HVIM Miskolcon. A rendezvényen felszólalt Dorka, egy vármegyés lány, László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője és Barcsa-Turner Gábor, a HVIM társvezetője.

2023. október 23.

A HVIM részt vett a Betyársereg és a Tábori Betyárok közös megemlékezésén, amelyet immáron harmadik alkalommal szerveztek meg a Sötétkapunál. Itt is beszédet mondott Barcsa-Turner Gábor, illetve Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője. Vári-Kovács Péter színész, előadóművész több ’56-os nótával emelte a dicsőséges fiatalokra való megemlékezés színvonalát, majd pedig a jelen lévő szervezetek helyezték el koszorúiakat, fejet hajtva az ’56-os hősök előtt, így fejezve ki a nekik járó tiszteletet.

A HVIM-nek köszönhetően Székesfehérvár főterén 7 db történelmi tablóból álló plakátkiállítás keretében tudhattak meg többet a járó-kelők az ’56-os szabadságharc eseményeiről és az ott hősiesen helytálló fiatal hősökről. A komoly, szókimondó és őszinte kiállítási anyag október 23-a és november 4-e között megtekinthető a fehérvári Városház téren.

A mezőkövesdi tagszervezet is részt vett a helyi önkormányzati megemlékezésen és elhelyezték a HVIM koszorúját az ’56-os hősök emlékművénél.

Új támogatói pólósorozattal is jelentkezett a mozgalom, melynek első mintájával szintén a pesti srácok előtt szándékoztak tisztelegni. A póló IDE kattintva megrendelhető!

2023. október 27-29.

A Farkasok megtartották saját képzésüket október végén. Ezen kívül alapkiképzés indítását hirdették meg.

2023. november 26.

Odin, Thor, Loki… Megannyi ismerősen csengő, mégis lényegileg ismeretlen név. Az őket egykor tisztelő ősi germán népek – gótok, gepidák, langobardok, kvádok, bajorok, szászok, normannok… – az európai kultúra és civilizáció legfontosabb építőkövei közé kerültek, ahogyan a mai, elődeikhez kevéssé méltó germán nyelvű európai országok – Németország, Anglia, a különböző skandináv államok – is központi szerepet töltenek be a világ dolgainak alakításában. A decemberben megjelenő Duo Gladiiban annak jártak utána, miben is áll az eredeti germán genius, és mit tanulhatunk a germánság által egykoron képviselt tradicionális szellemiségből.

2023. december 1-3.

A Farkasok képzési hétvégéjén ismételten újoncok nélkül, a már vizsgázott állomány bizonyíthatta, hogy nemcsak kiképzésben jó, hanem megvan a felkészültség minden tekintetben. Ismétlések után tűzpárok versenyeztek: menedéképítés hőterelő fallal, megadott tűztípussal, wilobeddel időre, felszerelésben. Majd járőr és egyéb feladatok éjszakába nyúlóan.

2023. december 6.

A HVIM delegációja meghívást kapott az olasz katolikus mozgalom, a Militia Christi 30. fennállása alkalmából megszervezett konferenciára Rómába. A konferencia “A katolikus politika elmélete és gyakorlata” (“Teoria e Azione Politica Cattolica”) címet kapta és számos európai nemzet szervezetei képviseltették magukat, így például olaszok, spanyolok, franciák, illetve Skype-on bejelentkezett az orosz Tsargrad mozgalom is. A HVIM nevében Boór Tamás szólalt fel, és beszédében beszélt a magyar politikai helyzetről, a Mozgalomról, és – ahogyan azt a rendezvény címe is jelzi, “elméletibb”, a gyakorlati dolgoktól távolabbi eszmefuttatásra is lehetőséget adott ez a konferencia – helyes világnézeti, ideológiai valóságra is rátért előadása végén. A konferenciára 2022. november 26-án került sor, az előadást december 6-án közölte a Mozgalom.

2023. december 8-10.

A Farkasok alakulatában elstartolt egy újoncállomány, azonban januárban is indul képzés, ugyanis sérülések, egyéb problémák miatt többen csak januárban tudnak kezdeni. A hétvégét a régen látott hó mennyisége tette emlékezetessé: gyalogsági ásókkal tisztították meg a táborhoz vezető utat, a fizikai felmérőt, harcászati gyakorlásokat, oktatásokat…

2023. december 12.

Mi a közös IV. Béla királyunkban, a selmeci diákokban, akik 1918-ban az egyre közeledő cseh megszállók hírére fegyvert ragadtak, az I. világháború után Balassagyarmaton és környékén harcba szálló csehkiverő hősökben, a Rongyos Gárda leleményes és félelmet nem ismerő harcosaiban, illetve a II. világháború során az Attila Védvonalon és Esztergomban a vörös túlerővel bátran szembeszálló katonákban? Honvédő hőseink mindannyian, akik példát mutattak hazaszeretetből, bátorságból bármilyen ellenséggel szemben. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nekik állít emléket 2024-ben is. Járd végig Te is a Hadak útját 2024-ben!

2023. december 17.

Zsúfolásig megtelt a terem a HVIM karácsonyváró rendezvényén. Advent 3. vasárnapja a hagyomány szerint az öröm vasárnapja. Ezért minden évben ezen a napon tartja a Mozgalom az egyre népesebb gyereksereget vonzó karácsonyi ünnepségét. Ahol ennyi gyermek összegyűlik, ott az öröm, a jókedv egyébként is garantált, de a betlehemes pásztorjáték népi humora az idősebbeknek az arcára is mindig mosolyt csal.

2023. december 25.

Karácsony első napján jelent meg az év utolsó Duo Gladiijáról készült, szenteste napján felvett podcast. A germánokról szóló szám minden harcos mentalitású fiatal számára kötelező olvasmány!

2023. december 30.

Az utóbbi napok jelentős eseménye volt, hogy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és Székely János szombathelyi megyéspüspök is Ferenc pápával ellentétes állásfoglalást adott ki a szodomita párok megáldásával kapcsolatosan. A HVIM közleményében üdvözli a nyilatkozatokat, és további tevőleges fellépésre kéri a történelmi keresztény egyházak képviselőit.

A Mi Magunk vlog sem merült feledésbe 2023-ban. Új év, új műsorszerkezet, de a régi szellemiség:

Dorka az Egy vármegyés lány vlogban pedig a következő hiánypótló tartalmakat osztotta meg:

  • 2023. január 21.: “Greta Thunberg vagy Andrew Tate?”
  • 2023. február 1.: “A balassagyarmati lakosok hőstette élőbb mint valaha” (Beszéd a Legbátrabb Város Emléktúrán)
  • 2023. február 15.: “Szabadságot a Hunnia-per vádlottainak! Írd alá Te is a petíciót!”
  • 2023. március 2.: “Összefoglalni a lehetetlent: egy éve tart a háború”
  • 2023. március 16.: “Menekülés a valóságból” – Egy vármegyés lány gondolatai a kábítószerfogyasztásról
  • 2023. március 29.: “Hazánkat védő hősök előtt tisztelegtünk az ország legszebb túráján” (Beszéd a 100 Katona Emlék- és Teljesítménytúrán)
  • 2023. április 12.: “A zene egy fegyver” – interjú Vári-Kovács Péterrel
  • 2023. április 26.: “Hollywood hatása a társadalmunkra”
  • 2023. május 24.: “Idén is Trianon Felvonulás!”
  • 2023. június 7.: “Vannak dolgok, amelyekben egyszerűen csak hinni kell” (Beszéd a Trianon Felvonuláson)
  • 2023. július 11.: “Így működik a nőknek szóló magazinokba csempészett LMBTQP-propaganda”
  • 2023. július 18.: “Vannak határok, amiket átlépni nem normális!” (Beszéd a Budapest Pride ellen tartott sajtótájékoztatón)
  • 2023. szeptember 14.: “Ha képesek vagyunk meghozni az áldozatot, halhatatlanná válunk!” (Beszéd a Rongyos Gárda Emléktúrán)
  • 2023. szeptember 29.: “A Hunnia-ügynek nincs vége: három év fegyházra számít a családapa, aki nem kapott elnöki kegyelmet” (Azóta hála Istennek sikerült kegyelmet kapnia)
  • 2023. október 14.: “Miért is kapott pontosan Nobel-díjat Karikó Katalin?”
  • 2023. december 3.: “Vegyük vissza a testünk fölött az irányítást!” (Gondolatok a böjttel kapcsolatban)
  • 2023. december 22.: “A hagyomány akkor él, ha ápoljuk és továbbadjuk az ifjabb generációnak” (Videó a Vármegyés Gyerekkarácsonyról)

A programok egy része nem jöhetett volna létre az adó 1%-os támogatások nélkül. Kérjük, 2024-ben is támogassatok bennünket, az alapítványunkon keresztül!
Név: “Azonosságtudat” Alapítvány
Adószám: 18218082-1-07

A harc folytatódik 2024-ben is!

(Szent Korona Rádió)

A Legbátrabb Város Emléktúrával indul a Hadak Útja túrasorozat

Járd végig a Hadak Útját 2024-ben is a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal