Egy vármegyés lány: Hazánkat védő hősök előtt tisztelegtünk az ország legszebb túráján

Múlt hét szombaton a Szamár-hegyet védő magyar katonákból álló alakulat előtt tisztelegve került megrendezésre a 100 Katona Emlék- és Teljesítménytúra immáron második alkalommal, amely az Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúrához hasonlóan, a bajtársi szervezetekkel összefogva jött létre.

Hírek a HVIM-ről egy helyen!

A túra útvonalának különböző pontjain más-más hazafias szervezetek várták élelemmel és meleg teával az indulókat, akik számára alkalom adódott találkozni és beszélgetni a jelen lévő nemzeti oldali aktivistákkal is. A 45 km-es táv mellett lehetőség volt egy vezetett, 8 kilométeres, család-barát táv teljesítésére is, amely idén is nagy népszerűségnek örvendett a túrázók körében. Akiket nem ijesztett el a reggeli eső, kiváló túraidőben járhatták be a Pilis és a Visegrádi-hegység leggyönyörűbb részeit, az utóbbi legmagasabb pontjáról pedig tökéletes kilátás nyílt számukra a Dunakanyarra vagy épp hazánk egykori vallási központjára, Esztergomra. A kora reggeli óráktól egészen késő estig hagyták maguk mögött a mérföldeket a túrázók, akik így legalább minimálisan átérezhették azoknak a hősöknek a nemes tettét és bátor áldozathozatalát, akik képesek voltak a saját életük elé helyezni nemzetük sorsát. Az ilyen túrák alkalmával a cél felé haladva ahogyan egyre jobban fáradunk el, egyre jobban tudjuk beleképzelni magunkat azoknak a katonáknak a helyébe, akik egykoron ugyanitt haladtak sorsuk beteljesítése felé. A túráról Egy vármegyés lány vlog is készült, Dorka ugyanis Mozgalmunk vezetőjével, Barcsa-Turner Gáborral és a túra főszervezőjével, Nagy Norberttel járta végig az egyes ellenőrző pontokat, így a videóból megtudhatjátok milyen hangulatban telik egy vármegyések által szervezett túra.

(Szent Korona Rádió) 

Ahogyan a meggyilkolt magzatok vére, úgy hullottak a rózsák a Margit-hídról – Az abortuszok áldozataira emlékeztek a HVIM-mel (Videóval frissítve)

Menekülés a valóságból – Egy vármegyés lány gondolatai a kábítószerfogyasztásról