Az eső ellenére is több mint 200-an léptek a hősök nyomába az Attila Védvonal Emléktúrán (videó)

Az időjárás előrejelzés túlzottan drasztikus képet festett az idei Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúra, illetve Emléknap hétvégéjére, de a valóság naposabbra sikeredett: eső ugyan esett, de nem olyan mértékben, és a hangulatot ez sem tudta elrontani, idén is kiváló rendezvényt hoztak tető alá a hazafias oldal prominensei.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom főszervezésében, a Betyársereg, Magyar Önvédelmi Mozgalom, Magyar Életvédők Egyesülete, Szent László Aranyos Szegellete, Farkasok Katonai Hagyományőrző és Bajtársi Közösség, Mi Hazánk Honvédelmi Kabinet, Mi Hazánk Ifjai, Vircsik András Baráti Kör lelkes és kiváló közreműködésével idén tizenegyedik alkalommal került sor az Attila Védvonal hőseire való megemlékezésre teljesítménytúra keretében. Idén visszatértek a szervezők a gyökerekhez: Attila Védvonal Nap, mint különálló program is látogatható volt.

Az összes közreműködő szervezet nagyon lelkesen teljesítette a pontőri feladatát. Gyakorlatilag ez a radikális nemzeti oldal egyik seregszemléje is, illetve találkozója, hiszen, aki végigmegy a túrán, találkozik ikonikus mozgalmakkal, személyekkel. A túrán résztvevő 225 fő fegyelmezettsége és teljesítménye méltó emléket állít a hősöknek! – összegezte Barcsa-Turner Gábor, a túra főszervezője.

A célban kerekasztal-beszélgetésekkel, Vári-Kovács Péter kiváló koncertjével és az isztiméri hadigyűjtemény tárlatával vártuk a beérkezőket és persze kiváló bográcsgulyással. De ezekből az is részesülhetett, aki nem nevezett elő a túrára, mert ezek a programok alkották az Attila Védvonal Napot, amit jövőre még jobban felfejlesztünk, de a túra kapcsán is vannak egyedi ötleteink. Találkozunk a védvonalon, 2024. szeptember 21-én! – hirdette ki Barcsa-Turner a jövő évi esemény időpontját.

 

(Szent Korona Rádió)

Attila Védvonal kerekasztal: “A II. világháborús szerepvállalásunk nem egy dicstelen esemény!”

Hivatalosan is az Olimpiai Ötpróba Program része lett a nagy múltú Attila Védvonal Emléktúra