Hivatalosan is az Olimpiai Ötpróba Program része lett a nagy múltú Attila Védvonal Emléktúra

„Újabb túra- és futóútvonalat regisztráltam, ezúttal az Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúra hagyományos útvonalát – hívta fel a figyelmet Novák Előd országgyűlési képviselő, miután kezdeményezését befogadta az Olimpiai Ötpróba Program. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Mi Hazánk alelnöke a Twitteren azt írta: „a magyarok 3/4-e sajnos nem sportol a szabadidejében, a teljes maratont egyben én is csak 6 évvel ezelőtt futottam le, de itt van mindenkinek egy ingyenes lehetőség, amit igyekszem színesíteni ezzel az elfogadott útvonallal is, két távban, melyek online vezetnek is GPS alapján:

44 km: https://geogo.hu/geogo/-NeDWnxhfuIs_P_iTX4G

17 km: https://geogo.hu/geogo/-NeDVmKtbX68HgV4TCeD „

Az Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúra hagyományos útvonalán, magyar címeres olimpiai ötpróbás melegítőt és más garantált ajándékokat kap az, aki összegyűjti a pontokat, bővebben: www.otprobaparizsba.hu

Novák Előd hozzátette, évente egyszer (most szombaton) csoportosan, rendezvényként is teljesíthető a túra, melyet a HVIM számos nemzeti szervezettel összefogva szervez.

„A Mi Hazánk Honvédelmi Kabinetje idén is biztosít egy állomáshelyet az Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúrán, mely a vörös megszállókkal szembeni honvédők előtti főhajtásunk. Ellenőrzőpontunkon jelképesen egy vörös zászlós géppuskafészket kell a túrázóknak kiiktatniuk gyakorló kézigránátokkal, melyek stílszerűen 1942-es (Vécsey) kézigránátok (lesz szétszerelhető, szemléltető darab is). Tartalékos honvédként szolgáló tagtársammal rövid kiképzést biztosítunk a részvevőknek, akiknek két dobásuk lesz… A pártállami MSZMP jogutódjának zászlaja természetesen hadizsákmányként került birtokomba ;-)” – írta a Mi Hazánk alelnöke.

Novák Előd hozzátette, a vármegyés bajtársak által szervezett túra 44 km-es útja méltó erőpróba honvédő őseink nyomán, akik az 1944-es román árulást követően akadálytalanul betörő szovjet megszállókkal szemben építettek akár 10 méteres szélességet és mélységet elérő harckocsiárkokat.

A túráról ITT érhetők el bővebb információk.

Idén sem marad el az Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúra

Attila Védvonal Nap: az emléktúra mellett nyilvános rendezvény is várja a megemlékezőket (+koncert)

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)