Járd végig a Hadak Útját 2024-ben is a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal

Mi a közös IV. Béla királyunkban, a selmeci diákokban, akik 1918-ban az egyre közeledő cseh megszállók hírére fegyvert ragadtak, az I. világháború után Balassagyarmaton és környékén harcba szálló csehkiverő hősökben, a Rongyos Gárda leleményes és félelmet nem ismerő harcosaiban, illetve a II. világháború során az Attila Védvonalon és Esztergomban a vörös túlerővel bátran szembeszálló katonákban? Honvédő hőseink mindannyian, akik példát mutattak hazaszeretetből, bátorságból bármilyen ellenséggel szemben. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nekik állít emléket 2024-ben is.

Kövesd Telegram csatornánkat

Jövőre ismét lehetőség lesz megemlékezni hőseinkről az újjáélesztett Hadak Útja túrasorozat teljesítésével. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom hét túrát szervez a következő évre, melyek során együtt léphetünk a hősök nyomába hazánk különböző, meseszép tájain. Tisztelegjünk ezen méltó eseményekkel minél többen előttük!

Buzdítunk mindenkit a túrasorozat mind a hét állomásának teljesítésére! Azon túrázók, akik emléklappal tudják igazolni, hogy mindegyik emléktúrán jelen voltak “Hadak Útja Emlékérmet” és oklevelet vehetnek át az Attila Védvonal Túra céljában.

A túrák részleteiért kövessétek felületeiket: a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom honlapját, és a túrasorozat Facebook oldalát.

Legbátrabb Város Emléktúra – január 27. – Balassagyarmat

100 Katona Emlék- és Teljesítménytúra – március 16. – Esztergom

Szent Korona Emléktúra – március 23. – Kőszeg

IV. Béla Emléktúra – május 25. – Miskolc

Selmeci Őrjárat Emlék- és Teljesítménytúra – augusztus 3. – Selmeci-hegység

Rongyos Gárda Emléktúra – szeptember 7. – Sopron

Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúra – szeptember 21. – Dunakeszi

Lépjünk együtt a hősök nyomába!

(Szent Korona  Rádió)

A hősök emléke kötelez – beszélgetés a XI. Attila Védvonal Emléktúráról

Balassagyarmat márpedig magyar marad! – XII. Legbátrabb Város Emléktúra (képes beszámoló)

Lépj rá te is a hadak útjára! – 100 Katona Emlék- és Teljesítménytúra

(Szent Korona Rádió)