Megússza a börtönt az újbudai rendőrgyilkos, az esetről eddig nem látott felvételeket tettek közzé (Frissítés)

Elkészült az elmeorvosi szakértői vélemény, a januárban egy rendőrt több késszúrással halálosan megsebesítő férfiről. Az elfogott tettes továbbra sincsen börtönben, sőt, később sem kerül oda.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Frissítés: Eddig nem látott felvételeket is közzétettek az újbudai rendőrgyilkosságról

Már biztos: nem kell börtönbe mennie annak a férfinak, aki januárban Budapesten halálra késelt egy fiatal rendőrt, Baumann Pétert. Az első nagyobb vizsgálat most zárult le, szerdán pedig újabb, megrázó részletek derültek ki. Megmutatták a gyilkos fegyvert, és egy eddig még nem látott kamerafelvételt is.

A Központi Nyomozó Főügyészség első vizsgálata most lezárult, a gyilkos ellen három rendbeli hivatalos személy elleni emberölési kísérlet miatt vádat emeltek, de nem kell börtönbe mennie, mert elmebeteg: “irracionális üldöztetési téveszméi vannak”. Ezért az ügyészség kényszergyógykezelést kért a férfira.

Eddig nem látott felvételeket is közzétettek az elfogásról, illetve részletezték a szúrás előtti pillanatokat, amikor a késelő még annyira együttműködő volt, hogy a kezét is hátra tette a bilincseléshez.

„És ekkor pattant el valami. Megpördült, megfordult, ekkor már a három kollégámmal szemben helyezkedett el, és több esetben rúgni, ütni kezdte a rendőröket”

– nyilatkozta Terdik Tamás vezérőrnagy.

Először a rendőrök pisztolyát akarta megszerezni. Mindhárman rávetették magukat, ekkor aludt ki a lépcsőház világítása, a kés pedig, amit korábban elvettek a férfitól, kiesett Bauman Péter zsebéből. A támadó felkapta, és azonnal szúrt.

A rendőrök intézkedése a vizsgálat szerint szakszerű és emberséges volt, a hatóság a tragédia miatt még mindig csak tervezi a szúrás- és lövedékálló mellények beszerzését…

Korábban írtuk:

Továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI)-ben van a január 13-án egy rendőrt halálra késelő Sz. Szilárd – tudta meg a Mandiner.

A Központi Nyomozó Főügyészség arról tájékoztatott, hogy a több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés miatt folyamatban lévő nyomozás gyanúsítottja továbbra is személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés hatálya alatt áll, a fogvatartás helye nem változott. Ennél többet az ügyészség nem volt hajlandók elárulni.

Szabó Józseftől, a Fővárosi Törvényszék szóvivőjétől ugyanakkor kiderült, hogy Sz. Szilárd május 10-ig volt letartóztatásban, az elmúlt hónapok során a bíróság határozata alapján vizsgálták a férfi elmeállapotát az IMEI-ben.

Ennek eredményeként az ügyészség végül a letartóztatás megszűntetését és

a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta.

A bíróság ennek helyt adott és az első fokú bírósági tárgyalás előkészítése során hozandó határozatig, de legfeljebb november 10-ig elrendelte az előzetes kényszergyógykezelést.

Ezen információk alapján

az valószínűsíthető, hogy a férfi nem beszámítható.

A büntetőeljárást ezzel együtt le kell folytatni, ha viszont a férfi nem beszámítható, akkor a bíróság felmenti az emberölés vádja alól és elrendelik a tényleges kényszergyógykezelést. Hogy ez meddig tart, azt az orvosok mondják meg.

Ismert: január 12-én éjszaka egy őrjöngő férfihez hívták ki a rendőröket egy újbudai társasház lakói. Sz. Szilárd egy idős nő ajtaját rúgta és ütötte. A kiérkező rendőrök intézkedtek a férfival szemben, ám amikor meg akarták bilincselni a férfi kést rántott és rátámadt a három rendőrre, akik közül Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert halálosan megsebesítette.

A menekülő férfit a rendőrök csak úgy tudták ártalmatlanná tenni, hogy az utcán lábon lőtték.

Az ORFK vizsgálata szerint jogos volt a rendőrök fegyverhasználata. Az elkövető Sz. Szilárd először tagadta a gyilkosság elkövetését, de később beismerő vallomást tett.

A meggyilkolt Baumann Péter februárban lett volna 30 éves.

Életfogytiglant kértek a rendőröket brutálisan megkéselő férfira

Rendőr erősítette meg, hogy nem kapnak megfelelő kiképzést, a jogszabályok pedig nem helytállóak

(Kuruc.info és Mandiner.hu nyomán Szent Korona Rádió)