“Szigorítottak” a gyermekeket védő intézkedéseken – Ez nem fogja őket megvédeni

Kiegészítéseket kapott a kereskedelmi rendelet, hogy védjék az LMBTQP-lobbitól a gyermekeket. Az ilyen jellegű intézkedések ugyanakkor csak a látszatnak, meg a libsik hergelésére jók. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Már nemcsak a könyvek és filmek, de bármely olyan termék kirakatba elhelyezését, közszemlére tételét tiltja a jogszabály, amelynek kialakítása, külseje vagy csomagolása a transzneműséget vagy a homoszexualitást jeleníti meg.

Április 23-án jelent meg a Magyar Közlönyben a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet módosítása, amely tovább bővíti az LMBTQP termékek kereskedelmi forgalmazásának korlátait. Már 2021 szeptembere óta tilos volt a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint homoszexualitást megjelenítő, népszerűsítő tartalmakat kirakatba vagy közszemlére tenni, zárt csomagolás nélkül, illetve iskolák, templomok 200 méteres körzetében forgalmazni.

A módosítás célja a korábbi pongyola jogalkotás hibáinak eltüntetése, így például javították azt a vesszőhibát, amely alapján a Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte a Líra könyvesboltja ellen kiszabott 12 milliós bírságot, illetve azt a Győri Törvényszék által kiemelt mondatszerkesztési hibát, amely szerint a transzneműségnek csak az öncélú ábrázolása lett volna tiltott. A módosítás egyúttal kísérletet tesz annak meghatározására is, pontosan mely tartalmak esnek a korlátozás alá: a szabály a jövőben csak azon termékekre vonatkozik, amelyeknek „meghatározó eleme” az LMBTQP téma. Egyáltalán nem tisztázott hány százalékban kell egy könyvnek, vagy filmnek az LMBTQP témáról szólnia ahhoz, hogy a korlátozás hatálya alá essen: elég már egy deviáns mellékszereplő is, vagy kell, hogy a regényben az egész homoszexuális paletta megjelenjen? A jövőben a könyvkiadók feladata lesz tájékoztatni a kereskedőt arról, ha egy könyv meghatározó eleme a buzerancia lesz, ám a DVD-forgalmazók megúszták: rájuk nem ró ilyen felelősséget a kormány.

A jogszabály a jövőben azon termékekre is vonatkozik, amelyek kialakítása, külseje vagy csomagolása a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását vagy a homoszexualitást jól látható módon jeleníti meg. Hogy vajon milyen termékre gondolhatott a kormány, az rejtély, mindenesetre az új szabály alapján biztosan nem kerülhet a kirakatba Fred, a nem-bináris bölény (aki kapcsán már a Médiatanács eljárást is indított) vagy a kétes szexuális irányultságú teletabik.

A kormány jogerős bírósági ítéleteket felülírva toldozgatja-foltozgatja a kormányrendelet szövegét, ahelyett, hogy végre értelmes, megfelelő mértékű kiállást tanúsítanának a normalitás mellett.

Újabb pedofil gyermekotthon vezetőt fogtak el

Ifjúsági LMBTQP vezetőket gyanúsítanak fiatalok szexuális kizsákmányolásával

(Humen nyomán Szent Korona Rádió)