Mesterséges intelligenciával generált meztelen fotókkal zsarolnak pedofilok gyerekeket

Újabb veszélyes funkció, ami bemutatja a “mesterséges intelligencia” sötét oldalát. Meztelen fotók generálására használják a mesterséges intelligenciát a pedofilok, hogy aztán gyerekeket zsarolhassanak velük.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az Internet Watch Foundation (IWF) egy pedofilok által alkalmazott, ijesztő gyakorlatra hívta fel a figyelmet. A sötét weben egy olyan kézikönyv terjed, amely arra tanítja a bűnözőket, hogy hogyan generáljanak meztelen képeket ruhában szereplő gyerekekről a mesterséges intelligencia (MI) segítségével – írja a Guardian.

A gyerekbántalmazással foglalkozó alapítvány szerint a pedofilok itt nem állnak meg, hanem az MI-vel készült képekkel zsarolnak meg gyerekeket, hogy még extrémebb anyagokat csikarjanak ki tőlük.

“Ez az első bizonyíték arra, hogy az elkövetők tanácsot adnak egymásnak, és arra ösztönzik egymást, hogy az MI-technológiát használják ezekre a célokra”

– közölte a az IWF.

A jótékonysági szervezet, amely gyerekek szexuális zaklatására vonatkozó anyagokat keres és távolít el az internetről, már tavaly is felhívta a figyelmet arra, hogy megszaporodtak a zsarolási esetek. A zsarolók a gyerekektől megszerzett alsóneműs fotókat manipulálták, és az IWF szerint elképesztően valósághű tartalmakat hoztak létre.

A sötét weben található közel kétszáz oldalas kézikönyv szerzője arról is írt, hogy sikeresen zsarolt meg tizenhárom éves lányokat, akik aztán meztelen képet küldtek magukról. Az IWF a dokumentumot átadta az Egyesült Királyság Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségének.

Az IWF azt is közölte, hogy 2023 nagyon extrém év volt. Több mint 275 ezer olyan weboldalt találtak, ami gyerekek szexuális zaklatását mutatta be. Ezek között rekordmennyiségű volt az A kategóriájú anyag, ami nemi erőszakot, szadizmust és bestialitást tartalmazott, 62 ezer ilyen tartalmú oldalt találtak az előző évi 51 ezerrel szemben.

Az IWF 2401 olyan képet talált, amelyeket manipuláció vagy fenyegetés hatására saját magukról készítettek három és hat év közötti gyerekek az őket ért szexuális abúzusról. Ezeken a képeken az abúzus otthoni környezetben, például hálószobákban és konyhákban történt.

Eltiltották a szexuális bűnözőt a mesterséges intelligencia használatától

Mesterséges intelligenciával vadásznak a palesztinokra, ezért sok az ártatlan áldozat?

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)