Életfogytiglant kértek a rendőröket brutálisan megkéselő férfira

2020 januárjában egy erdőkertesi férfi nyakon szúrt és megsebesített több rendőrt késével. Életfogytig tartó szabadságvesztést kérelmeztek a számára.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Életfogytig tartó szabadságvesztést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség egy férfira, aki három évvel ezelőtt meg akart ölni két rendőrt.

Az ügyészségi közlemény szerint a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség 2020 októberében emelt vádat egy akkor 35 éves erdőkertesi férfivel szemben, rendőrjárőrök ellen megkísérelt emberölés és más bűncselekmény miatt.

A férfi, aki eleve a lakhelyén bűnügyi felügyelet hatálya alatt állt, és engedély nélkül nem hagyhatta el Erdőkertest, 2020. januárjában elhatározta, hogy megszökik. Felhívta a rendőrséget, azt hazudta, hogy megsérült, és kérte, hogy szállítsák kórházba. Azt tervezte, hogy az őt kísérő rendőröket megöli, ezért egy rejtve hordhatóvá alakított megélezett kést, valamint közel egymillió forintnyi megtakarítását is magához vette.

Az elkövetőt az orvosi ellátás után a Váci Rendőrkapitányság két járőre szállította vissza lakóhelyére. A férfi a település közelében a rendőrautó hátsó ülésén mellette ülő rendőrnőt az ajtónak szorította, előkapta a kést, és a nőt kétszer nyakon szúrta.

A sofőr üléséből hátra fordulva ráfogott az elkövető újabb késszúrásra lendülő kezére és a késre. Az elkövető a fogásból kiszabadulva megvágta a rendőr ujját. Ezt követően a vádlott a kocsit vezető férfi rendőr felé fordult, és azért, hogy őt is megölje, fentről lefelé kaszáló mozdulattal annak nyaka irányába szúrt, de a sértett hárító mozdulatként felső testével hátra mozdult, így csak arcának jobb oldala sérült meg.

Ekkor a sértett ismételten ráfogott a vádlott csuklójára, miközben a jármű hátsó ajtajához szorított járőrtársa, a rendőrnő, elővette a szolgálati pisztolyát. Ennek a csövére az elkövető viszont ráfogott, és a jármű vezetője felé irányította, miközben megpróbálta a fegyvert megszerezni. Végül a kitartóan védekező rendőrnő a fegyverét megtartva, a bekötött biztonsági öv alól kibújva, az álló járőrautóból kiszállt, fegyverét csőre töltötte, és felszólította a vádlottat, hogy hagyja abba, amit csinál. A férfi ekkor már engedelmeskedett, és a kését átadta a férfi rendőrnek.

Még mindig nem ért véget a dulakodás, mert ezt követően érkezett a helyszínre egy megerősítő járőr, akinek az egyik tagja megkísérelte a vádlottat megbilincselni, aki ennek során az intézkedő rendőrt megrúgta, vállal, kézzel meglökte, így akadályozva az intézkedést. Ezután a rendőrök földre vitték a vádlottat, és befejezték bilincselését.

A Budapest Környéki Törvényszék 2023. január 6-án kihirdetett elsőfokú ítéletével az elkövetőt bűnösnek mondta ki előre kitervelten, aljas célból, hivatalos személy sérelmére és több ember ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, valamint hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, amelyért őt halmazati büntetésül 17 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy a vádlott a szabadságvesztés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

Az elsőfokú ítélet ellen az eljáró ügyész a vádlott terhére életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabásáért fellebbezett azzal, hogy a vádlott büntetéséből csak 40 év elteltével legyen feltételes szabadságra bocsátható. A vádlott védője pedig a kiszabott büntetés enyhítéséért fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához előterjesztett másodfokú indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartotta, egyben kezdeményezte a védői fellebbezés elutasítását. A vádlott a másodfokú eljárás befejezését letartóztatásban várja.

Aránytalan volt rálőni a rendőrgyilkosra egy ügyvéd szerint – Hogy mi van?!

Iránban kivégzést, Angliában élvezhető börtönbüntetést ér a rendőrgyilkosság

(HVG nyomán Szent Korona Rádió)