“Ott se volt” – mégis megduplázta nyereségét a Coca-Cola Oroszországban

Fontosabb volt a profit – mégsem vonult ki Oroszországból a Coca- cola, sőt, megduplázta nyereségét és forgalmát.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Még 2022-ben, az orosz-ukrán konfliktus kirobbanása után több világmárka is felfüggesztette Oroszországgal az üzleti tevékenységét és kivonultak az országból – mint például a McDonald’s, a Starbucks, PepsiCo. A Coca-Cola gyártói is beálltak a sorba, de a nagy szavaknak kisebb lett a súlyuk, mikor átgondolták ez mennyi veszteséggel járna, így “titokban” továbbra is forgalmazták termékeiket, aminek meg is lett az eredménye: megduplázta a nyereségét az orosz piacon – írta meg a Magyar Nemzet.

A korábban Koka-Kola Eichbisi Evraziya névre hallgató A LLC Multon Partners továbbra is száz százalékban a Coca-Cola HBC Holdings B.V. holland cég tulajdonában van. Az üdítőgyártó ráadásul megduplázta a nyereségét a 2022-es évhez képest Oroszországban.

Míg a cég nyeresége 2022-ben 4,59 milliárd rubel volt, addig 2023-ban már 10,25 milliárd rubelre emelkedett.

Ez igen csak figyelemreméltó teljesítmény, különösen annak fényében, hogy a Coca-Cola elvileg már nem is folytat tevékenységet Oroszországban. Tehát annak ellenére, hogy a Coca-Cola remekül imitálta a távozását, továbbra is piacvezető tudott maradni az orosz piacon több termékével is, habár hivatalosan átnevezték Dobry Colára.

Az új márkanév azonban továbbra is a Coca-Cola orosz vállalatához tartozik, így az új márkanévnek a meglehetősen gyengére sikerült megtévesztésen túl, üzletileg semmi értelme nem volt. A Dobry és Coca-Cola egyénként ízében kísértetiesen hasonlít egymásra, talán annyi a köztük lévő különbség, mint amennyi egyébként is megvan a különböző országokban forgalmazott Coca-Cola termékek között.

A Coca-Cola alkalmazottai túl fehérek voltak, ezért terápiára kellett őket küldeni

Zsarolással próbálja kivonultatni az USA Oroszországból a Raiffeisen Bankot

(Mandiner.hu nyomán Szent Korona Rádió)