Egy francia-svájci írót 40 nap börtönre ítéltek, mert a ”dagadt leszbikusnak” nevezett egy dagadt leszbikust

Az író ellen már korábban is voltak eljárások a véleménye miatt, azonban ez az első azóta, hogy Svájcba menekült.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A 65 éves Alain Soral francia-svájci írót, több mint egy tucat könyv szerzőjét 40 nap börtönbüntetésre ítélte a svájci bíróság.

Azzal vádolták, hogy egy svájci újságírónőt, Catherine Macherelt „kövér leszbikusnak” nevezett, válaszul több olyan cikkre, amelyekben az újságíró őt támadta.

Alain Soralt 2023 októberében már első fokon 2 hónap börtönbüntetésre ítélték ezekért a tettekért. Az ítéletet a fellebbezés során helybenhagyták, de technikai okokból 60 napról 40 napra csökkentették.

Az elsőfokú ítéletet követően számos közéleti személyiség túlzottnak tartotta a büntetést. Még Elon Musk is a következő megjegyzéssel reagált: „Amit írt, az kétségtelenül durva volt, de hogy bűncselekménynek minősítsék… ?

Ez alapján kijelenthetjük, hogy ez a kijelentés nem gyűlöletbeszéd, hanem egyszerű ténymegállapítás volt.

A bíróság szerint „kétségtelen, hogy Alain Soral üzenete arra irányult, hogy szexuális irányultságon alapuló gyűlöletet keltsen és gerjesszen”.

Alain Soralt már többször elítélték Franciaországban a megjegyzései miatt. Mivel svájci állampolgár is, ezért döntött úgy néhány évvel ezelőtt, hogy Svájcba menekül, annak érdekében, hogy elkerülje, hogy Franciaországban több évet börtönben kelljen töltenie.

Nem sokkal azután azonban, hogy Svájcba költözött, több újságíró zaklatni kezdte azzal, hogy nyilvánosságra hozzák a magánlakcímét.

A szólásszabadság élharcosai keményebben használják a cenzúrát, mint a történelemben bármikor (Twitter akták II.)

Sorra rúgja ki a Google az embereket mert felszólaltak az izraeli népirtás ellen

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)