Hogyan alakított át Oroszország egy T-80-ast nagy teljesítményű rakétatüzérségi eszközzé?

Érdekes felvétel látott napvilágot egy T-80-as alvázának és egy haditengerészeti rakétavető házasságának eredményéről.  

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az RBU-6000 (Smerch-2) haditengerészeti rakétavetőkről készült felvételek tavaly ősszel kezdtek megjelenni az interneten, a legújabb videón egy T-80B harckocsi alvázra szerelt példány szerepel.

A tengeren az RBU-6000-et tengeralattjárók, drónok, ellenséges torpedók és más tenger alatti célpontok támadására használják akár 6 km-es távolságig, és 500 méteres mélységig (az RPK-8 néven ismert modernizált változatban 1000 méterre növelve). A rendszert az 1960-as évek elején állították szolgálatba.

Az RBU-6000 12 egyedi indítórakétával rendelkezik, amelyek egyenként 113,5 kg-os rakétáit 23 kg robbanóanyaggal szerelték fel.

A T-80-as harckocsit az 1970-es évek közepén hozták létre, és közel 50 éves élettartama alatt többször is korszerűsítették. A harckocsi alvázát egy nagy teljesítményű, 1100 lóerős gázturbinás motorral szerelték fel, amely a járműnek elegendő lendületet, valamint az alváz páncélvédelmet biztosít a veszélyes harctéri területeken való manőverezéshez.

Az RBU-6000 páncélozott lánctalpas harckocsi alvázhoz való párosítása tipikus gyakorlat az orosz hadmérnökök részéről, akik korábban páncélozott műszaki járművek, mozgó tarackok, nehéz lángszórók és még lézeres harci platformok létrehozására is használták az utóbbiakat.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Eladjuk a BTR-eket Szerbiának

Újabb három Leopard2A7HU érkezett, de mit is kell tudni ezekről a nagyvasakról?

(Geopolitics Live nyomán Szent Korona Rádió)