Lipcse: A rendőrség az Antifánál razziázott

2024. április 24-én, szerda reggel, több lipcsei házban és lakásban is házkutatást tartottak, a szélsőbaloldali antifák elleni nyomozás kapcsán, egy zöldpárti politikus irodáját is átkutatták. Április 26-a pénteken megtámadták a Connewitz városrészben található rendőrőrsöt, feltehetőleg a razziákra adott válaszként.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A szerda reggel 6-tól délig tartó razziák keretében összesen tíz ingatlanban tartott házkutatást a baloldali szélsőségesek különleges osztálya (Soko LinX). Az Állami Bűnügyi Rendőrkapitányság közölte, hogy bizonyítéknak tekinthető tárgyakat foglaltak le. A razziák hét 20 és 53 év közötti férfit és két nőt vettek célba.

Polizeibeamte beschlagnahmen Gegenstände, verladen sie in ihre Einsatzfahrzeuge

A vádlottak állítólag egy álarcos csoport tagjai voltak, amely állítólag egy 22 éves  fiatalt támadott meg a lipcsei központi pályaudvaron 2023. november 6-án. Az áldozat az Alt-rightos, iszlámellenes PEGIDA-Mozgalom tagja volt. Emellett két férfit és egy nőt gyanúsítanak azzal, hogy 2023. november 30-án egy mélygarázsban felgyújtottak egy kapcsolódobozt. Az okozott kár 1000 euró körüli érték. Egy másik férfi ellen folyik a nyomozás azon vádak miatt, hogy az „X. napon” (2023. június 3.) megtámadta a rendfenntartókat.

Az átvizsgált ingatlanok között volt Jürgen Kasek zöldpárti politikus irodája is, mivel a vádlottak közül ketten azt adták meg bejelentett lakcímként. Ebből is látszik az Antifa és a baloldali pártok összefonódása.

In mehreren Leipziger Stadtteilen finden seit den Morgenstunden Durchsuchungen statt

Egy évvel ezelőtt az LKA az erőszakos baloldali szélsőségesek elleni fellépést jelentett be. A „Soko LinX” mintegy 150 fős csoportot vett célkeresztjébe – közölte akkor a szervezet. „Olyan emberekről van szó, akik alaposan gyanúsíthatóak azzal, hogy erőszakos cselekményeket követtek el, vagy ebben másoknak támogatást ”.

Polizisten stehen vor einem Gebäude in Leipzig.

Megjött az Antifa válasza? Valakik megtámadtak egy lipcsei rendőrőrsöt

Ismeretlenek péntek éjjel megtámadták a lipcse-connewitz-i rendőrőrsöt a Wiedebachpassage-ban, és randalíroztak a környéken. Mint a rendőrség szóvivője az MDR SACHSEN-nek elmondta, a kapitányság bejárati ajtaját járdakövekkel dobálták meg, és egy méteres feliratot fújtak a falra.

Ein Schild POLIZEI an einer Polizeiwache.

A rendőrség szerint a bűncselekményre 22:30 körül került sor. A bedobott kövek három helyen is megrongálták a bejárati ajtót és az épület ablakait. A Wolfgang-Heinze-Straße-ban két, fából készült, raklapokból és figyelmeztető jelzőkből álló barikádot állítottak fel az úttesten és a villamossíneken. Ismeretlenek megpróbálták felgyújtani őket. Ez azonban nem sikerült nekik.

Az anyagi kár összegét kezdetben nem számszerűsítették. A rendőrség anyagi károkozás és közúti közlekedésben elkövetett kényszerítés miatt nyomoz. A rendőrség szóvivője a Leipziger Volkszeitung című lapnak elmondta, hogy egyelőre nem lehet megmondani, hogy az incidensek a Soko LinX szerdai rajtaütésére reagáltak-e, de mivel a Connewitz negyed  lipcsei Antifa központja,, ráadásul a razziák a Wolfgang-Heinze-Straße-t is érintették, így több, mint valószínű az összefüggés.

 

Késes antifa támadás történt Németországban

Antifaszülő: Helyes ártatlan embereket összeverni az utcán

(Bild és MDR nyomán Szent Korona Rádió)