Eladjuk a BTR-eket Szerbiának

26 darab orosz BTR páncélozott gyalogsági harcjárművet vesz Magyarországról Szerbia – írja szerb forrásokra hivatkozva a Magyar Nemzet. A kormánylap úgy tudja, hogy a Rhein­metall Zalaegerszegen készülő Lynz (Hiúz) harcjárművei miatt váltak feleslegessé a BTR–80A-k, amik már „nem elégítik ki Magyarország hosszú távú védelmi igényeit”.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A BTR-80A-kat még a szovjetektől megörökölt orosz államadósság kiegyenlítése fejében kapta meg a Magyar Honvédség, rögtön 555 darabot, de ezek nagy része úgy is használhatatlanná vált, hogy a flotta egy részét 2006 és 2010 között felújították.

A most Szerbiának eladott járművek éjjellátó készülékekkel és fejlett kommunikációs rendszerekkel felszereltek a beszámoló szerint, egyszerre tíz embert tudnak szállítani. A magyar-szerb üzlet ellenértékéről nem ír sem a szerb, sem a magyar kormánylap.

A döntés egyéb részletei sem ismertek, például az ütemezése: a Lynx-ek még nincsenek a csapatoknál, vagy nagyon elenyésző mértékben. Gyártásuk még csak most kezdődött. A BTR-ek ugyan már elavultak, eleve nem felelnek meg a lövészpáncélosokkal szemben támasztott igényeknek, de attól még tartalékosoknak, korlátozott alkalmazásban lehetne őket hasznosítani, mert nem dúskálunk a fegyverzettechnikában. A Lynx-ek darabszáma (218-244 db) ugyan kielégítőnek tűnik, de mint kiderült, ebbe beleértendő az összes platform: mentő, műszakimentő, parancsnoki, légvédelmi stb. platformok, ami fájóan csökkenti a tényleges lövészpáncélosok számát. Ami viszont tényleg bűn volt, az a BMP-ek elkótyavetyélése….

(444 nyomán Szent Korona Rádió)
Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is
https://szentkoronaradio.com/blog/2023/01/26/tenyleg-a-magyar-lesz-a-terseg-meghatarozo-hadereje-hat-nagyon-nem