Muszlim nő a bíróságon: Nekem az Iszlám a szent, és nem a német törvény!”

Egy 43 éves muszlim nő a müncheni bírósághoz fordult, miután azzal vádolt egy férfit, hogy a vasútállomáson durván sértegette őt. A férfi azt kiabálta neki, hogy “Menj vissza oda, ahova tartozol!” 

 

 

Amira Behari a tárgyaláson nikábot viselt, ami teljesen eltakarta az arcát, és csak a szemét lehetett látni. A bíróság felszólította, hogy vegye le a tárgyalás idejére a nikábot úgy, hogy az arca látható legyen, hiszen az elbíráláshoz fontos látni az érzelmeit, és a reakcióit. Mivel a nő mindezt megtagadta, a bíróság börtönnel fenyegette őt, hiszen megsérti a bíróságot.

A nő azt mondta: “Egy Istenem van, és az életem végén mindezt látni fogja! Úgyhogy nem veszem le! Nekem az Iszlám a szent, és nem a német törvény!”

A bíró a sértegető férfit nem találta bűnösnek, ezért a nő fellebbezett. A fellebbezésnek meglett az eredménye, az esetet újratárgyalják, ám Behari számára ez továbbra sem kecsegtet sok sikerrel.

Ugyanis, ha a nő továbbra is megmakacsolja magát, és nem fedi föl arcát, valószínűleg az új bíró is kénytelen lesz felmenteni a német vádlottat, sőt Beharit akár letöltendő börtönbüntetésre is ítélhetik a bíróság sorozatos megsértése miatt.

(Breitba-Idegen áradat-SZKR)