Nem akartak transzok ellen kiállni, ezért eltiltották őket a sporttól

Öt nyugat-virginiai középiskolás női atlétát eltiltottak az atlétikaversenyeken való részvételtől, miután április 18-án nem voltak hajlandók versenyezni egy transz-azonosított biológiailag férfi ellen –  derült ki a szüleik által benyújtott új  perből.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Patrick Morrisey kormányzó beadványt nyújtott be a szülők támogatására, és megfogadta, hogy mindent megtesz a kvintett védelmében.

A kereset szerint a Lincoln Középiskola sportoló diákjainak szüleit Lori Scott igazgató április 25-én tájékoztatta arról, hogy gyermekeik nem vehetnek részt az április 27-re tervezett atlétikai versenyen.

“Végzés nélkül” – áll a kereset érvelésében – “a kiskorú diák atléták nem vehetnek részt sportversenyeken”, és “továbbra is büntetésben részesülnek az alkotmányosan védett beszéd és véleménynyilvánítás gyakorlása miatt”.

Az egyik szülőnek azt mondták, hogy lányát azért tiltották el a versenyzéstől, mert az előző találkozón nem végezte el a feladatát, ami “az volt, hogy pontokat szerezzen az atlétikai csapatnak”. Szintén megjegyezték, hogy a sportoló diákok április 24-én sajtótájékoztatón jelentek meg Riley Gaines, a női sportok szószólója és Morrisey kormányzóval egyetemben.

“Ezek a lányok semmi olyat nem tettek, ami bárkit is arra engedne következtetni, hogy nem megfelelő módon képviselnék az iskolájukat” – írta Morrisey az április 26-án benyújtott beadványban. “Éppen ellenkezőleg: valójában kivételesen jól képviselték az iskolájukat azzal, hogy személyes ellenérzéseiket egy világos, de nem zavaró tiltakozó akcióban demonstrálták, majd egy nyilvános sajtótájékoztatón világos, tömör magyarázatot adtak erre a tiltakozásra.”

“Ahelyett, hogy magatartásukért megbüntetnék őket, vagy hogy pontok miatt félreállítanák őket” – tette hozzá – “mindenkinek dicsérnie kellene ezeket a fiatal sportolókat, amiért félretették személyes teljesítményüket, hogy kimutassák elégedetlenségüket egy igazságtalan eredménnyel szemben, amely őket személyesen és az adott versenyen belül érte.”

A diáksportolók tiltakozása békés volt, és nem zavarta meg az eseményt, amelyet a szóban forgó, magát transzneműnek valló biológiai férfi, Becky Pepper-Jackson nyert meg.

Alig két nappal korábban a Négyes Kerületi Fellebbviteli Bíróság megakadályozta, hogy Pepper-Jacksonra is alkalmazzák azt a nyugat-virginiai törvényt, amely előírja, hogy a sportolóknak a biológiai nemüknek megfelelően kell versenyezniük.

14 éves fogyatékosra gerjednek az LMBTQPedofilok?

(The Post Millennial nyomán Szent Korona Rádió)