Lengyelország hanyatlik: Coming out mozgalom indult az egykor szebb napokat látott országban

Tömeges coming out mozgalom indult Lengyelországban, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra a bejegyzett élettársi kapcsolat bevezetése érdekében. A szélsőliberális Donald Tusk miniszterelnök ugyanis a parlamenti választást megelőző kampányban ígéretet tett rá, hogy a hatalomátvételt követő 100 napon belül Lengyelország bevezeti a bejegyzett élettársi kapcsolatot az azonos nemű párok számára.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Hogy a kormányt ígérete teljesítésére kényszerítse, a buzeráns aktivista pár, Jakub és Dawid nyilvánosan is elkezdte visszaszámolni a 100 napot. A visszaszámlálás részeként minden nap újabb azonos nemű pár büszkélkedik aberrációjával egy külön erre a célra létrehozott honlapon.

A visszaszámlálás az eredeti tervek szerint a törvény elfogadását követő 100 napon belül véget ért volna. A kormány azonban egyelőre nem tartotta be a szavát, az LMBTQP-közösségben pedig sokan magánakcióba kezdtek.

„Féltünk, hogy nem találunk elég párt 100 napra. A közösség válasza azonban olyan nagy volt, hogy jelenleg a 160. párnál tartunk, és a visszaszámlálás következő két évére is vannak önkénteseink.”

– mondták Jakub és Dawid, a kampány szerzői.

A visszaszámlálásnak 100 nap után kellett volna véget érnie, de miután az ígéret nem teljesült 100 napon belül, a kampány folytatódik. Mint a szerzők bejelentették, addig folytatódik, amíg a törvényt meg nem alkotják és el nem fogadják a lengyel törvényhozásban. Sajnos a hagyományellenes Doland Tuskot ismerve valószínűleg csak idő kérdése és Lengyelországban is be fogják vezetni a bejegyzett élettársi kapcsolatot.

A lepel lehull – Lengyelországban is megkezdődött az LMBTQP rémuralma?

Lengyelország is foganatosíthatja a nyugati típusú LMBTQP gondolatrendőrséget?

(Humen Online nyomán Szent Korona Rádió)