Szorul a kötél Niedermüller nyakán?

Költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt kerülhet bajba a szélsőliberális Niedermüller Péter, az erzsébetvárosi polgármester – értesült a Magyar Nemzet. Tényi István közérdekű bejelentő azután fordult a Fővárosi Főügyészséghez, hogy kétszázmillió forintot és egy önkormányzati lakást kapott egy, a polgármester által választott vállalkozás. A gyurcsánypárti, szélsőbaloldali és szélsőliberális elveket valló patkánypolitikus vezette VII. kerület ügyleteit homályos körülmények övezik, ami súlyos kérdéseket vet fel.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt fájhat a gyurcsánypárti polgármesternek, Niedermüller Péternek a feje – tudta meg a Magyar Nemzet. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István azután fordult a Fővárosi Főügyészséghez, miután gyanús körülmények között kétszázmillió forintot és önkormányzati lakást kapott az erzsébetvárosi polgármester választottja.

Mint arról már beszámoltunk, a Facebookon letiltott Budapesti Prókátor ismét e-mailben kereste meg szerkesztőségünket: ezúttal egy „szerencsés” vállalkozó esetére hívta fel a figyelmet. Az anonimitásához ragaszkodó állítólagos erzsébetvárosi ügyvéd szerint a Hot-Home TTA Kft.-vel 2021-ben kötött szerződést a DK-s Niedermüller Péter vezette VII. kerület közel 200 millió forint értékben, amiből 120 millió volt a nyereség.

A cég tulajdonosa azonban egy önkormányzati szociális bérlakásban él a Dohány utcában.

Lapunk igyekezett utánanézni ezeknek az információknak. Az bizonyos, hogy az erzsébetvárosi önkormányzat honlapjának „Üvegzseb” menüpontjában, ahol a kerület nagy összegű szerződései lelhetők fel, nincs szó a Hot-Home TTA Kft.-vel kötött bármilyen megbízásról. A szerződéseket felsoroló táblázatban rákerestünk a cégnéven kívül a tulajdonos nevére vagy a címére, de egyetlen találatunk sem volt.

Vagyis, ha a Niedermüller Péter vezette kerület valóban szerződést kötött a Hot-Home TTA Kft.-vel, azt igyekszik eltitkolni.

Az önkormányzat által a 2021-ben eladott ingatlanok listájával lapunk szintén nem járt szerencsével: a legtöbb régi szerződés 2020-ból és 2021-ből elérhetetlen, a hozzájuk tartozó link vagy nem létezik, vagy pedig az önkormányzat honlapjára vezet. A szóban forgó vállalkozás egy esztendővel a megbízás előtt, 2020-ban jött létre, fő tevékenysége a saját tulajdonú ingatlan adásvétele.

Tényi István szerint az ügyben – bizonyítottság esetén – felmerülhet a költségvetési csalás bűntett gyanúja.

Niedermüller 40 milliót költött a Facebook profiljára – természetesen az önkormányzat pénzéből

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)