Elmegyógyintézetbe viszik a 88 éves szkítakormányzót (interjúk)

Letartóztatta a bíróság azt a három vadbaromarcút, akit a rendőrök kedden, alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészület bűntettének gyanúja miatt fogtak el, a legidősebbet elmegyógyintézetben helyezik el, miközben a felesége is állítja, hogy férje az igazi kormányzó. A másik gyanúsított édesapját is megszólaltatták. A “szkíta hatalomátvétel”, azontúl, hogy nevetséges, roppant káros is: ismét “hazafiakat” mutogathatnak futóbolondokként a médiában. Miközben ezek a “nagydumás” alakok szólnak be, hogy “ha majd ha fegyvert osztanak, én megyek”, illetve nézik le a kipróbált intézményeket, szervezeteket. Igazából ezeket az őrülteket kellene kiszűrni az úgynevezett “nemzeti oldalról”.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A Zala Vármegyei Főügyészség indítványozta az 53 éves murakeresztúri, a 68 éves veszprémi és a 88 éves váci férfi letartóztatását, mert olyan szervezett csoport megalakításában vettek rész, ami a hatalom erőszakos átvételét tűzte ki célul.

A gyanúsítottak társaikkal elhatározták Magyarország alkotmányos rendjének megdöntését és a hatalom átvételét, a szándékukat tavaly novemberben egy internetes videómegosztó portálra feltöltött videójukban is kinyilvánították. A tervüket külföldi fegyveres csoportok bevonásával, illetve a Magyar Honvédség és a magyar rendvédelmi szervek elleni erőszakos fellépéssel kívánják végrehajtani. A hatalom erőszakos átvétele érdekében ekkor bejelentették a „Szkíta Nemzetőrség” megalakulását is.

Az ügyben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nyomozó Főosztály Erőszakos Bűncselekmények Elleni Osztálya folytatja, az országszerte tartott házkutatások és lefoglalások során beszerzett adatok alapján kedden 8 embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük hárman kerültek őrizetbe.

A rendőrség előterjesztését megalapozottnak tartva a Zala Vármegyei Főügyészség – a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és az elkövetők személyi körülményeire is figyelemmel, a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére, a bizonyítás veszélyeztetésére hivatkozva tett indítványt mindhárom férfi letartóztatására.

A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája megalapozottnak tartotta az ügyészségi indítványt, és 30 napra elrendelte mindhárom gyanúsított letartóztatását.

Két férfi Zalaegerszegen állt bíróság elé, mindketten tudomásul vették a döntést, de a védőik három napot tartottak fenn. A legidősebb gyanúsítottat külső helyszínről hallgatták meg, az ő esetében a bíró az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben történő elhelyezéssel rendelte el a letartóztatást, ami ellen – a szabadlábra helyezés érdekében – a gyanúsított és a védője fellebbezett.

A kormányzó felesége interjút adott

A Blikknek sikerült elérnie a feleségét, aki magát kormányzónénak hívatja. A lengyel származású nő Oroszországban nevelkedett, ezért akcentussal beszél magyarul. Sándorral már több mint húsz éve házasok.

– Az elfogása után nem igazán értette, mi történik, nagyon felment a vérnyomása, félő volt, hogy baj lesz a szívével, ezért egy budapesti kórházba szállították. Még éjszaka is rendőrök őrizték a szobáját, én is voltam nála, csak szerda délelőtt jöttem el. Az infarktus veszélye fennáll, de látszólag szerencsére jól van. Remélem, hogy nem csinálnak vele semmiféle marhaságot – kezdte az asszony.

– Az 1956-os forradalom idején Sándor sérülten menekült Amerikába, bő húsz éve tért haza. Nagy erejű ember, nem igazán megijeszthető. A férjemet már két éve választották kormányzónak, a fiatalok által közzétett frissebb videóban pedig meg sem szólal. Horthy után most valóban ő a kormányzó. Szeretnénk visszaterelni hazánkat a királyságba – tette hozzá a nő.

Kötő Gyula (elöl) és társa, Horváth László a bíróságon, mindkettejüket letartóztatták / Fotó: Knap Zoltán

Kötő Gyula fegyvere a “duma”

A “szkítavezér” édesapját is elérte a Blikk

– Az édesanyjával teljesen megdöbbentünk, amikor az élettársa értesített minket az elfogásáról. Gyula alapvetően egyáltalán nem agresszív, viszont nagyon befolyásolható. A beszédét szerintem azért mondhatta, mert ezt várták el tőle – kezdte munkatársunknak az elfogott férfi apja. – A magyarság és a radikális gondolatok mindig közel álltak hozzá. Ugyan haragszik minden pártra, de az elhangzottakat biztosan nem gondolta komolyan. Tudtommal nála nem találtak semmit, neki a dumája a fegyvere – magyarázta az idős férfi.

– Azzal a határozott céllal törtek ránk, hogy itt fegyverarzenálra bukkannak, de csalódniuk kellett. Nálunk csak egy legálisan tartható íjpuskát és íjpisztolyt találtak. Egy nagy felfújt lufi ez az ügy. Tudom, hogy erős szavak hangzottak el, amit a hatóságoknak komolyan kell venniük. Alapvetően egyetértek a társaság gondolkodásával, de a megfogalmazással természetesen nem – magyarázta a Blikknek a névtelenséget kérő középkorú nő.

 (MTI, Blikk nyomán Szent Korona Rádió)

Egy “elrabolt” gyermek története: Posta Imrén eddig csak nevettünk, de már életeket tesz tönkre (frissítve)

“Vizsgálják ki, hogy Magyarország tényleg létezik e!” – Megkezdődött Posta Imre tárgyalása

Amikor az elkeseredés hülyeségbe megy át: Szkíta “hatalomátvételt” számolt fel a TEK