Több iszlám van – Az “Iszlám Állam” vállalta magára az iráni robbantást

A szélsőséges “Iszlám Állam” vállalta a felelősséget azért a két szerdai robbantásért, amelyek majdnem száz ember halálát okozták egy temetői megemlékezésen Iránban. A terrorszervezet ezt a hozzá köthető Telegram csatornákon közölte a Reuters hírügynökség szerint. Miért robbantott vajon egy “iszlám” szervezet Iránban? Jól mutatja, hogy a muszlimok feloszthatóak tradicionális és modern irányzatokra… a modern irányzatokkal lehetetlen együttélni, azok terveznek merényleteket Törökországban, Európában is, és gyakorlatilag mindenhol. A tradicionális iszlámmal létezik párbeszéd, a modern, szalafita irányzatokkal nem.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A megemlékezés a négy évvel ezelőtt, Donald Trump amerikai elnök parancsára végrehajtott merénylet egyik áldozata, Kászim Szulejmáni tábornok emléke előtt tisztelgett. Szulejmánival készült interjút le is fordítottuk akkor.

Az Iráni Forradalmi Gárda külföldi hadműveleti részlegének vezetőjeként Szulejmani volt a felelős az ország közel-keleti stratégiájának kidolgozásáért, és közismerten jó kapcsolatot ápolt Ali Hámenei legfelsőbb vallási és állami vezetővel. Utóbbi többször ígértet tett arra, hogy Irán megbosszulja a tábornok halálát, eddig azonban konkrét lépéseket nem tettek ennek érdekében. 2022 januárjában, a dróntámadás második évfordulóján az ország ultrakonzervatív elnöke, Ebrahim Raiszi is bosszúval fenyegette meg az Egyesült Államokat. Közben az ENSZ-ben is belátták, hogy ez bizony bűncselekmény volt.

Közben Kászim Szulejmáni alakja köré valóságos kultuszt építettek, perzsa népi hősként és vallási mártírként tisztelik. Nem csoda hát, ha a halála évfordulójára emlékezve a rendszert támogató népes tömegek évről évre ellátogatnak a sírhelyéhez Kerman városába.

A szerdai kettős merényletben az Irán International című lap szerdai adatai szerint kilencvenöt ember meghalt és kétszáztizenegy megsebesült. Az iráni állami televízió egymást követő két robbanásról számolt be a dél-iráni Kermanban található temetőnél.

Későbbi jelentések már négy robbanásról szóltak, egy keményvonalas parlamenti képviselő pedig egyenesen Izraelt tette felelőssé az öngyilkos hevederekkel végrehajtott terrortámadásért. A félhivatalos média arról számolt be, hogy két bombát helyeztek el két külön táskákban.

Kászim Szulejmáni az Iráni Forradalmi Gárda Kúdsz nevű elitalakulatának (a Kúdsz Jeruzsálem arab elnevezése) élén eltöltött több mint két évtized alatt egy laza, de hatékony szövetséget hozott létre különböző milíciákból. A Szulejmáni által épített hálózat ma is működik, hatóköre Jementől Libanonig terjed. Az együttműködésbe bevont külföldi milíciák mindegyike önállóan működik, vagyis az iráni államtól függetlenek, de Izrael és az Egyesült Államok iránti ellenszenvük szempontjából egységesek, és valamennyien élvezik Irán támogatását.

Ilyen videókat készítenek a gonosz, terrorista iszlámok

Az egyik ilyen szervezet, az Irakban működő Harakat al Nudzsaba egyik vezetőjére éppen csütörtökön csapott le az amerikai hadsereg, megölve őt és egy másik embert egy drónokkal végrehajtott merénylet során, miközben azt állítják a jenkik, hogy azért állomásoztatnak 2500 katonát Irakban, 900-at Szíriában, hogy az Iszlám Állam nehogy újra megerősödjön. Miközben a szintén Irán által támogatott, Izrael és a nyugati propagandában terrorszervezetnek kikiáltott Hezbollah volt az, aki először sikeresen felvette  a harcot az “Iszlám Állammal”, majd az oroszokkal együtt pucolták ki őket Szíriából. Sőt, a Hamász sem működik együtt a valódi terroristákkal, csak a kormánypropaganda szerint….

Példák az iszlám-keresztény együttélésre (videók)

Az iszlám a főellenség? Megjegyzések a liberális gólem elleni háború kapcsán

Hamász = ISIS? Vagy több a különbség mint a hasonlóság?

A Hezbollahnak is köszönhető, hogy az Iszlám Állam hadserege nem jutott el Európába

Az ISIS felhívására terveztek terrortámadást a kölni karácsonyi vásárban

Törökország megakadályozta az “Iszlám Állam” terrortámadásait

(24.hu korrigálva Szent Korona Rádió)