Gusztustalanul uszít az iszlám ellen és terrorizmussal riogat a propagandista Origo

Egyre szánalmasabb az Origo, már-már eléri a rémhírterjesztés kategóriájába sorolandó, amit művel. Szerintük a muszlimok felrobbantják a Lánchidat, vagy éppen Kadirov megfenyegette “terrortámadásokkal” a világot. Tényi István önkéntes feljelentő bajnok nyugodtan tehetne bejelentést rémhírterjesztés miatt. De valamiért a balliberális “tényellenőrzés” sem indul be: a cionizmus összeköti őket, illetve a liberális-ateista világnézetük, amit féltenek…

Lássuk a mai (október 24-ei) hírüket, miszerint Ramzan Kadirov, Csecsenföld ura terrortámadásokkal fenyegetőzik.

Az Origo híre felül (katt érte), alatta Kadirov eredeti nyilatkozata (linken a forrás). Természetesen senkit sem fenyegetett meg semmilyen terrortámadással. Ellenben összegyűlnek imádkozni a mecsetekben. Ez igaz…

Nagy a baj: új terrortámadásokkal fenyegetőzik a muszlim vezér

Izrael örökre kitörölhetetlen szégyennel szennyezte be magát palesztinai tettei miatt – jelentette ki Ramzan Kadirov, csecsen vezér. Ez azért is fenyegető, mert a párizsi terrortámadást egy csecsen migráns követte el.

“Az izraeli rezsim által elkövetett atrocitások és bűncselekmények arra emlékeztetik az emberiséget, hogy a fasizmus továbbra is valós fenyegetést jelent az egész világra” – mondta.

A POLITIKUS HOZZÁTETTE, HOGY CSECSEN MUSZLIMOK SZÁZEZREI TOVÁBBRA IS MINDEN ESTE ÖSSZEGYŰLNEK A MECSETEKBEN.

Korábban a csecsen vezető a palesztin nép elleni népirtásnak nevezte Izrael Hamász elleni hadműveletét, egyúttal förtelmes bűncselekményeknek is Izrael akcióit – írja a lenta.ru. Ugyanakkor a Hamász gyalázatos terrortámadásairól nem beszélt.”

Az eredeti nyilatkozatban semmiféle terrortámadás. Kadirov bűne az, hogy ismét kiállt Izrael agressziójával szemben:

A palesztinai tragikus események töretlen fájdalommal tükröződnek vissza minden normális ember szívében. Az izraeli rezsim által elkövetett atrocitások és bűnök arra emlékeztetik az emberiséget, hogy a fasizmus továbbra is valós veszélyt jelent az egész világra. Egész városrészek felgyújtásával és nők, gyerekek és idősek könyörtelen meggyilkolásával Izrael örökre beszennyezte magát kitörölhetetlen szégyentől.

Mindannyian Palesztináért imádkozunk. A Duá(1) a világ legerősebb fegyvere. Ezért a Csecsen Köztársaságban muszlimok százezrei továbbra is minden este nagy mecsetekben gyűlnek össze, hogy közösen imát végezzenek. A hívők száma minden alkalommal növekszik. A Mindenható Allahhoz intézett imákban a lakosok üdvösséget kérnek Palesztina lakosságának és mielőbbi győzelmet testvéreinknek, akik az Északi Katonai Körzet keretein belül harcolnak ugyanezen fasizmus ellen (2).

A világok Ura irgalmazzon mindannyiunknak, és fogadja imáinkat és jócselekedeteinket!”

(1)  fohászkodás-könyörgés az iszlám lexikon szerint – a szerk.
(2) Az orosz-ukrán részvételre utal.

Felrobbantanák a Lánchidat

Egyetlen, ki tudja honnan származó komment alapján állította címlapon az Origo, hogy felrobbantanák a Lánchidat a palesztinok.

Az ügy előzménye, hogy Karácsony Gergely is igyekezett a cionizmus mellett állást foglalni és kék-fehér színekbe pompáztatta a Lánchidat. A Jerusalem Post nem győzött örömködni, mire egy névtelen kommentelő odaírta, hogy szól a Hamásznak, hogy robbantsák fel a gonoszság hídját… Aki kicsit is jártas az internetes kultúrában, olvasott már hozzászólásokat, az tudja, hogy az ilyen jellegű fenyegetőzések mindennaposok: mégis az Origo úgy állítja be, mintha már kezdenék aláaknázni a hidat.

Tendencia és ellentmondások

Se szeri, se száma azoknak a cikkeiknek, amikben korábbi migránstámadásokat mosnak össze Izrael elleni támadásokkal, vagy éppen európai zsidó létesítmények elleni támadásokkal. Mintha megtámadni ártatlan embereket a nyílt utcán ugyanaz volna, mint szabadságharcot vívni a saját földedért otthon. Visszatérő elem, hogy izraeli csecsemők lefejezését hozzák fel példának, amire továbbra sem láttunk még bizonyítékot. A palesztin nép szenvedéséről, a valóban megölt többezer ártatlanról nem szólnak a híradásaik.

Az Origo képtelen egyébként különbséget tenni a migráns-kérdésben: se a vallási réteget, se a nemzetiségi-etnikai kérdést, de a politikai kérdéseket is képtelenek elválasztani egymástól. Minden migráns muszlim, és az iszlám=terrorizmus. Az iszlám terrorizmus pedig az egész világot veszélyezteti szerintük. De akkor vajon miért nem probléma, amikor a keleti nyitás jelszava alapján muszlim országokkal bratyiznak a főnökeik?! Augusztus 20-án a meghívott országok listája az Origo alapján: “Szerbiával, Törökországgal, Azerbajdzsánnal, Katarral, Türkmenisztánnal, Kirgizisztánnal és Üzbegisztánnal” találkozott Orbán Viktor. Segítünk: Szerbián kívül mindegyik ország muszlim, tehát – origós narratíva szerint – az “iszlám terror” részei. De a Kurultáj – ahol fideszes és filoszemita “nemzeti oldali” is pózol szívesen-, résztvevő vendégei is jelentős részben muszlimok. Még a “rettegett” csecsenek és dagesztániak is jönnek! Origo és az egész kormánypárti média örül neki…

Valahogy az sem érdekli ezeket a hitgyülis-cionista-filoszemita, magukat egyébként keresztényként definiáló embereket, hogy a palesztin keresztények is Izrael népirtása ellen szólalnak fel. Illetve önmagában az a tény, hogy békében élnek Gázában, amikor éppen nem bombázzák őket a zsidók, akkor az önmagában bizonyíték arra, hogy van keresztény-iszlám együttélés (Libanonban is van például 2 millió keresztény, illetve a Hezbollahot is támogatják a keresztények és viszont).

(Szent Korona Rádió)

Nem, nem és nem fejezett le a Hamász gyerekeket – Fact check

Csecsen MMA-sztár felszólalt a gyermekek védelmében, majd maga is menne Palesztinába harcolni

Palesztin keresztények nyílt levele a filoszemita, cionista népirtást támogató nyugati keresztényekhez

Dugin: Ha az ördög civilizációja a te oldaladon áll, akkor valamit rosszul csinálsz