Az ISIS felhívására terveztek terrortámadást a kölni karácsonyi vásárban

Egy 15 éves afgán és egy 16 éves orosz fiú tervezett terrortámadást a kölni karácsonyi vásárban, a két fiatal feltehetően az ISIS felhívására akarta a támadást  végrehajtani jövő pénteken.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A szövetségi alkotmányvédelmi hivatalhoz egy feltételezett Telegram-felhasználóról érkezett információ, aki az Iszlám Állam terrorcsoport tagja, és egy videót is közzétett ott.

A videóban ez a Telegram-felhasználó szent háborúra szólított fel a Nyugat ellen, és támadást jelentett be – írja a Bild.

A fenyegetés után azonnal riasztották az összes biztonsági hatóságot Németország-szerte, így a Telegram-iszlamistát gyorsan azonosították.

A fiatal német–afgán állampolgárságú fiatalemberről korábban sem a rendőrség, sem a belföldi hírszerzés nem tudott, és nem állt rendelkezésére állambiztonsági szempontból releváns információ.

A nyomozók gyorsan kiderítették, hogy a 15 éves fiú szoros kapcsolatban állt egy 16 éves orosz állampolgárral és Telegram-felhasználóval is. A férfi az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szimpatizánsaként ismert, és a rendőrség szerint terrorista propagandát terjesztett, ezért Brandenburgban is a terrorizmussal gyanúsított személyek kategóriájába tartozik.

A célpont egy karácsonyi vásár  lett volna.

A nyomozó hatóságok Észak-Rajna-Vesztfáliában és Brandenburgban átkutatták a terrorgyanús személyek gyerekszobáit, és őrizetbe vették a két fiatalt.

A düsseldorfi ügyészség és a neuruppini ügyészség terrorcselekmény elkövetésének kitervelése gyanúja miatt nyomoz. A gyanúsítottak ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Terrorcselekményt tervezett az Iszlám Államba kívánkozó 18 éves férfi

Csoportosan erőszakoltak meg egy 15 éves lányt a migránsok – Természetesen megint megúszták a komolyabb büntetést

(Elemi nyomán Szent Korona Rádió)