Iránban robbantottak a meggyilkolt Szulejmánira emlékezők között (Fejleményekkel frissítve)

Több mint kétszáz ember életét vesztette, és 141-en megsebesültek szerdán az iráni Forradalmi Gárda néhai vezetőjének sírjánál történt robbantásokban az ország délkeleti részén fekvő Kermán város temetőjében.

Újabb felvétel látott napvilág (18+)

Irán legfelsőbb vezetője, Khamenei ajatollah is megszólalt:

“Isten nevében. Az iráni nemzet gonosz és bűnöző ellenségei ismét katasztrófát okoztak, és mártírrá tették számos kedves emberünket Kermanban, a mártírtemető illatos légkörében.

Az iráni nemzet gyászol, és sok család gyászolja szerettei halálát. A keményszívű bűnözők nem tudták elviselni az emberek szeretetét és lelkesedését, hogy meglátogassák nagy parancsnokuk, Kászem Szolejmání kegyhelyét.

Hadd tudják meg, hogy a tiszta Szolejmáni katonái nem fogják eltűrni aljasságukat és bűneiket. Mind az ártatlanok vérével bemocskolt kezek, mind a korrupt és rosszindulatú agyak, amelyek erre a hibára vezették őket, mostantól kezdve az elnyomás és az igazságos büntetés határozott célpontjai lesznek. Tudassák velük, hogy erre a csapásra kemény választ fognak kapni, ha Isten is úgy akarja.

Együttérzek a gyászoló családokkal, és imádkozom türelmükért és vigasztalásukért a Mindenható Istentől. A mártírok tiszta lelkei, ha Isten is úgy akarja, a két világ úrnőjének és a mártírok anyjának, a tiszta Fatimai Úrnőnek, béke legyen vele, a vendégei. Együttérzek a sérültekkel, és imádkozom a gyógyulásukért’.”

(Middle East Spectator)

Izrael nemzetközi nyomásgyakorlást akar

Az izraeli külügyminiszter azt nyilatkozta, hogy az:

“Iránra gyakorolt nemzetközi nyomás fokozásának szükségességéről tárgyaltam brit kollégámmal.”

Senki nem vállalta még magára

Egyelőre egyetlen csoport sem vállalta magára az iráni állami média által terrorista merényletnek nevezett támadást. A két robbanás a 2020 januárjában amerikai dróntámadásban meghalt Kászem Szulejmáni vezérőrnagy halálának évfordulóján rendezett szertartáson történt – közölte az iráni állami televízió szerdán.

Az állami televízió híradásai alapján irániak százai gyűltek össze, hogy megemlékezzenek Szulejmáni halálának évfordulójáról.

Irán reakciója

Ahmad Vahidi iráni belügyminiszter szerint: A válasz erre a gyáva tettre határozott lesz. Izrael áll e terrorcselekmény mögött, válaszul az ellenállási tengelytől elszenvedett pofonokra.

Erdogan is megszólalt

Irán Kerman tartományában elkövetett szörnyű terrortámadások mélyen elszomorítanak bennünket. Isten irgalmazzon azoknak, akik életüket vesztették a támadásokban, és mielőbbi felépülést kívánok a sérülteknek.

Részvétemet fejezem ki a baráti és testvéri iráni népnek.

(MTI, Kuruc, SZKR)

Három éve ölték meg: Az utolsó interjú a mártír Szulejmánival a cionista rezsimmel szembeni harcról

50 millió dollárt fizettetne Irán az USA-val Szulejmáni tábornok meggyilkolása miatt