Törökország megakadályozta az “Iszlám Állam” terrortámadásait

Keresztény templomok és zsinagógák elleni támadásokat hiúsított meg a török belbiztonság és rendőrség: a nevében “iszlám” állam terrorszervezet 189 tagját letartóztatták. Ezeket a reformista, szélsőséges, gyanúsítgató álmuszlimokat  nem tűrik a tradicionális iszlám világában.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Összesen 37 városban és tartományban razziázott a török rendőrség, hogy végül 189 embert tartóztasson le, akik a gyanú szerint az Iszlám Állam terrorista csoport tagjai, írja Deutsche Welle. Törökország egy nappal korábban közölte, hogy meghiúsították a csoport templomok és zsinagógák ellen tervezett támadásait.

A letartóztatásokról Ali Yerlikaya török belügyminiszter adott hírt szombat reggel. A rajtaütések Ankara, Isztambul, Antalaya, Bursa, Izmir, Konya, valamint több másik városban zajlottak. A belügyminiszter múlt hét pénteken is letartóztatásokról adott hírt. Akkor több mint háromszáz embert csuktak le az “Iszlám Állammal (ISIS)” való feltételezett kapcsolat miatt.

Törökország ellen 2015 és 2017 között számos terrortámadást intéztek, melyek egy részét az ISIS-nek tulajdonították. 2017 január elsején, éjfél után egy ismeretlen támadó több mint 35 emberrel végzett mindössze 7 perc alatt.

(444 nyomán Szent Korona Rádió)

Hamász = ISIS? Vagy több a különbség mint a hasonlóság?