A törökök akadályoztak meg egy újabb merényletet Moszkvában

Végigfutott a török sajtón a hír, miszerint a krasznogarszki Crocus City Hall kulturális központ elleni támadást követően egy másik terrortámadást is terveztek Oroszországban, azonban azt a török titkosszolgálatnak köszönhetően az orosz hatóságoknak sikerült megakadályozniuk. A terrorista akciót szervező Vilajet Haraszan már régóta a török titkosszolgálat látókörében van.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az egyik kormánypárti török lap értesülései szerint a Crocus City Hall kulturális központ elleni támadást követően egy második terrortámadás előkészítése is folyamatban volt – írja a Moszkovszkij Komszomolec (MK).

Mint ismert, a március 22-én a Moszkva mellett elkövetett terrortámadásban 144 ember vesztette életét, a sérültek száma pedig az ötszázat is meghaladta. A támadást az Iszlám Állam vállalta magára – Oroszország  kinyomozta, hogy Ukrajnába érnek a szálak. Egészen elképesztő, ahogy a Nyugat fegyverként használja a csak nevében “iszlám” terrorizmust: valahogy mindig ott csapnak le, amely országok békében élnek a muszlimokkal és egyébként harcolnak a Nyugattal szemben.

A török lapértesülés szerint egy másik terrortámadás is készülőben volt, amelynek megakadályozása a török hírszerzésnek volt köszönhető.

Terroristák egy csoportja azt tervezte, hogy megtámadnak egy bevásárlóközpontot, amikor sok ember tartózkodik ott. A támadást az Orosz Föderációban betiltott Vilajet Horaszan csoport fegyveresei készítették elő, amely kapcsolatban áll az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel

– idézte a Hürriyet török lapot az MK.

A lap szerint a terrorista sejt tevékenysége már régóta a török hírszerző szolgálatok látóterében van, ugyanis annak tagjai szervezték meg Isztambulban a Szűz Mária-templom elleni támadást 2024 januárjában.

A speciális szolgálatok számos emberrel vették fel a kapcsolatot, kihallgatták őket, majd kapcsolatba léptek az orosz féllel

– írta az újság.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)

A tálibok szerint is az USA és Izrael áll az “Iszlám Állam” mögött

A csecsen muszlimok fogták el és vettek kezelésbe az “Iszlám Állam” terroristáit

Terrorcselekmény elkövetése előtt leplezték le az ISIS tagjait a törökök

Törökország megakadályozta az “Iszlám Állam” terrortámadásait

Hamász = ISIS? Vagy több a különbség mint a hasonlóság?