A menekült ukrán-cigányok már szavazhatnak az önkormányzati választáson, de a vendégmunkások még nem

Önkormányzati választáson szavazhatnak az itt élő vendégmunkások?! Vagy éppen a menekültként regisztráltak, például a naponta ezresével érkező ukránok és cigányok? Mi igaz ebből? Mi szükség van erre? A szükségességet értjük: például a népharagot magára szabadító polgármester, aki élhetetlenné teszi a települését a migránsokkal (összefoglaló nevükön), azokat majd megszavazzák az ide költözők, ha az őslakosság bizalmát el is vesztené.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

“Az önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásán, valamint a helyi népszavazáson választójoggal rendelkezik minden, Magyarország területén lakóhellyel rendelkező nagykorú magyar és európai uniós állampolgár, továbbá aktív választójoga van a menekültként elismert vagy huzamos tartózkodási jogosultsággal rendelkező nagykorú személyeknek is.” – írják a valasztas.hu-n. Szerkesztőségünkhöz is befutott a hír, miszerint alaptörvénybe is bekerült, hogy szavazhatnak a migránsok. Megnéztük, hogy mit is jelent pontosan mindez.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott szöveg

Huzamosabb tartózkodási engedélyt 5 év állandó tartózkodással, vagy 3 évnyi folyamatos keresőtevékenységgel lehet szerezni. Jelenlegi vendégmunkás-törvény alapján azonban 2 évnél nincsen hosszabb foglalkoztatás, hazaküldik őket pár hónapra, majd újra vissza… A törvény szerint (6. paragrafusa) “munkavállalás céljából kiadott tartózkodási engedély” (…) “legfeljebb két év határozott időtartamú tartózkodásra jogosít Magyarország területén”.

Viszont mi fog történni, ha egy sima törvényt módosítanak? Az alaptörvényben rögzített választójog náluk is élesedik! Egy törvényt könnyebb módosítani, akár salátatörvényként, fű alatt, mint egy alaptörvényt….

A menekültkérdés már élesebb, ugyanis míg a déli határzárnál minden belépőt automatikusan elutasítanak menedékkérőként, addig Ukrajnából viszont mindenki automatikusan megkapja, akik elvileg szavazhatnak a tartózkodási helyük szerinti önkormányzati választáson. A maradók jelentős része pedig cigány….

Mint korábban megírtuk, az EU-s állampolgárok tényleg érdemben tudják a belpesti kerületekben befolyásolni a választásokat…

(Szent Korona Rádió)

Befolyásolhatják a választásokat az idegen szavazatok

Célkeresztben a demokrácia – Jön az április-májusi Duo Gladii

Néger migránsok jöhetnek, orosz menekültek nem