Orbán sincs ellene, hogy a készpénzhasználat alkotmányos jog legyen

„Ha önök azt gondolják, hogy ezt érdemes az alkotmányba emelni, nem leszünk akadályai ennek” – mondta Orbán Toroczkainak a készpénzhasználatról. A miniszterelnök elmondása szerint nem engednek semmilyen lobbinak, ami a készpénzhasználati jogot csökkentené, de sajnos a tapasztalatok valami egészen mást mutatnak.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

„Miniszterelnök úr, úgy tűnik, önök mindig a bankok és a bankárok oldalán állnak a magyar emberekkel szemben”

– mondta Orbán Viktornak a parlamentben este, az azonnali kérdések órájában Toroczkai László, aki szerint így volt ez a devizahitelesek esetében, de a banki díjak is annyit nőttek az elmúlt egy évben, hogy azzal Magyarország az első öt között van az EU-ban.

A Mi Hazánk elnöke felidézte, hogy Szlovákiában alkotmányba emelték a készpénzhasználthoz való jogot, és azt kérdezte Orbántól, miért szavazták le a fideszes képviselők a bizottságban a készpénzhasználat alkotmányos jogát biztosító mi hazánkos javaslatot.

Orbán szerint „nem fair”, amit Toroczkai mondott.

„Azért nem, mert nem emlékszem olyan intézkedésre, amivel a kormány a készpénzhasználat lehetőséget engedte volna szűkíteni”

– mondta. Orbán szerint rengeteg ilyen javaslat érkezik például a bankszektoroktól, de „a kormány semmilyen ilyen igényt nem fogadott be, nem engedjük szűkíteni a készpénzhasználatot”. A KDNP eleve ragaszkodik a készpénzhasználathoz, és a Fideszből is ráállítottak már valakit arra, hogy a témával foglalkozzon – mondta.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

René Guénon: A pénzverés degenerálódása (II. részlet)

Nagy arányban támaszkodnak a készpénzhasználatra a magyar fiatalok

Toroczkai László: Orbán gondolatai távol vannak a valóságtól

(444 nyomán Szent Korona Rádió)