200 Ft-os extra díjat számolnának fel a készpénzes fizetésnél a Volán és Máv járatain

Sokat értekeztünk már mi is arról (lásd kapcsolódó cikkeink lap alján), hogy megszüntetnék a készpénz-használatot, ami egyértelműen digitális diktatúrához vezetne. Újabb lépcsőjét látjuk ennek az aggasztó folyamatnak, ugyanis gyakorlatilag elvennék az emberek kedvét a készpénzzel való fizetéstől a tömegközlekedés egyes formáin: Lázár János bejelentette, hogy 200 Ft “adminisztrációs költséget” jelentene, ha valaki nem bankkártyával fizet a Máv és Volán járatain.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Lázár János építési és közlekedési miniszter elmondása szerint szeptembertől megteremtik a kártyás fizetés lehetőségét az összes sárga buszon. Sőt, aki készpénzzel fizetne, annak drágább lesz a jegy, felszámolnak ugyanis neki egy 200 forintos adminisztrációs költséget is.

A Mi Hazánk tiltakozik

A Mi Hazánk szerint a szabadságjogok korlátozása lenne, ha a Volánbuszokon valóban megszüntetné a kormány a készpénzhasználatot.

Csak abban az esetben tudjuk támogatni a digitális megoldásokat, ha semmilyen hátrány nem éri azokat, akik nem kívánják igénybe venni a lehetőséget. A készpénz az emberi szabadság meghatározó összetevője, nem hagyhatjuk, hogy Magyarországon is totális kontroll alá lehessen vonni az embereket ennek visszaszorításával, illetve kivezetésével, amely kormányzati szándékot korábban el is ismert Tállai András államtitkár. A Mi Hazánk az Alaptörvény módosítását kezdeményezte a készpénz megvédése érdekében. Nemet mondunk a globális diktatúrára! – írja közleményében Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese.

Megszűnő bérletformák

Lázár több bejelentést tett a vasútra és a távolsági buszokra vonatkozó tömegközlekedési tarifák átalakításáról. A bejelentés szerint megszűnik minden bérlettípus a MÁV és a Volán járatain, csak az ország- és vármegyebérlet marad. Ezt a lépést azzal magyarázta a miniszter, hogy az elmúlt évben tíz eladott bérletből kilenc ország- vagy vármegyebérlet volt. Ezek bevezetése eszerint siker volt, a többit nincs értelme fenntartani. Aki munkája vagy tanulása miatt rendszeresen több megyén is átutazik, annak a havonta 18 900 forintba kerülő országbérlet éri meg, aki egy megyén belül ingázik, annak a 9450 forintba kerülő vármegyebérlet a megfelelő.

(Telex, kuruc nyomán Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A pénz ereje, avagy fizessünk készpénzzel

Svédország teljesen eltörli a pénzügyi magánéletet

Korrupció visszaszorítására fogva tiltaná be a készpénzt Ukrajna

Nagy arányban támaszkodnak a készpénzhasználatra a magyar fiatalok

Nagy arányban támaszkodnak a készpénzhasználatra a magyar fiatalok