Semmitmondó Sulyok Tamás megszólalt: A jog eszközével szolgálná a köz javát és a nemzet egységét

A senki által sem ismert Sulyok Tamás súlytalan szereplője lesz vélhetően a csodálatos köztársaságunknak. Amíg Áder János a kifejezéstelen arcával, Novák Katalin a nyugati orientációjú diplomáciájával vált ismertté, addig Sulyok Tamásnál kérdéses, hogy mit tud hozzátenni hazánk pártokráciába fulladó bohózatába. Beszédes, ahogy egy köztársaság nem tud mit kezdeni az “államfői” poszttal: jól mutatja, hogy ez a köztársasági berendezkedés mennyire idegen a magyar néptől.

Támogasd adód 1%-ával egy büszke Magyarországért küzdő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Sulyok Tamást jelöli a Fidesz–KDNP a kegyelmi botrány után lemondó Novák Katalin köztársasági elnök helyére. A jelenleg az Alkotmánybíróság elnöki posztját ellátó jogász közleményt adott ki a bejelentést követően.

„Az Alkotmánybíróság elnökeként ért a megtisztelő jelölés az államfői hivatal betöltésére. Ahogyan jogászként, úgy köztársasági elnökként is elsősorban a jog alapvető értékeit szem előtt tartva tudom a köz javát szolgálni és a nemzet egységét kifejezni” – írja Sulyok Tamás.

A köztársaságielnök-jelölést tisztelettel megköszönöm, a jelöltséget elfogadom

– áll a közleményben.

Péntekre soron kívüli hátbizottsági ülést hívott össze Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, amiből az is következhet, hogy a jövő hét második felében egy rendkívüli ülésen, vagy a március 4-i rendes parlamenti ülésnapon megválaszthatják a kormánypártok államfőjelöltjét, Sulyok Tamás alkotmánybírósági elnököt – vette észre a HVG a frakcióvezető indítványát, melyet Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének nyújtott be.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke már a február 17-i évértékelőjén is elmondta, azt kérte a kormánypártoktól, hogy „az átmeneti időszakot szorítsuk minimálisra, ahogy az egy nagy és erős kormányzó párthoz illik”. A menetrend pedig felgyorsítható, most, hogy már megvan a kormánypártok jelöltje.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Köztársasági cirkusz: Az igazság nélküli hatalmi központok technikailag sem működnek

Egy harcos gondolatai: A pártrendszer meghaladásának eszménye

Egy harcos gondolatai: A pártpolitika modernitása a metapolitikai valóság tükrében