Netanjahu foytatná a vérengzést Gázában

Benjámin Netanjahu Izrael népirtó miniszterelnöke szerdán Antony Blinken amerikai külügyminisztert fogadta. A négyszemközti találkozójuk után bevonták a tárgyalásba Joáv Galant védelmi és Ron Dermer stratégiai minisztert, valamint a védelmi szervezetek vezetőit. Blinken jelezte aggodalmát amiatt, hogy az izraeli hadművelet kiterjed a Gázai övezet déli határán fekvő Rafah városra, ahol a lakosok mellett több mint egymillió menekült tartózkodik.

Adód 1%-ával ellensúlyozhatod a cionista propagandát, támogasd a HVIM-t!A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Ugyanakkor Netanjahu elutasította a Hamász tűzszüneti javaslatát, amiről már hírt adtunk, és azt mondta, addig folytatja az izraeli offenzívát a Gázai övezetben, amíg el nem éri az abszolút győzelmet. Azzal számol, hogy a hadművelet még pár hónapig eltart, de már nem évekig. Korábban a Hamász négy és fél hónapos tűzszünetet javasolt, ami alatt minden túsz szabadon távozna, ha Izrael minden csapatát kivonja az övezetből, és befejezik a háborút.

A gázai hatóságok szerint az izraeli válaszcsapások kezdete óta már legalább 27 585 palesztin halt meg, de sok holttest lehet még a romok alatt.

(APNews, Reuters,  MTI)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Netanjahu ellen tüntetnek, csak a háború tartja hatalmon

Izrael módszeresen rabolja el a palesztin gyerekeket (jelentések, dokumentált esetek)

Megrohamozták a knesszetet a zsidó túszok hozzátartozói (Frissítve)

Szabadon engedett palesztin gyerekek meséltek a fogolytársaik halálra kínzásáról