Küszöbön az újabb és tartós tűzszünet? A Hamász már elfogadta a feltételeket

Pár napja egy képtelen tűzszüneti javaslattal álltak elő Izraelből: a Hamász engedjen el minden foglyot, cserébe nem történik semmi, nem függesztik fel a hadműveleteket, nem vonulnak ki Gázából. Most viszont kedvezőbb feltételeket alkudott ki Katar és Egyiptom. Az USÁ-nak is tetszik, de persze a népirtó, terrorállam Izrael is kellene hozzá…. Mutatjuk a részleteket!

Adója 1%-ával ellensúlyozhatja a cionista propagandát, támogassa a HVIM-et! 
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Tegnapi napon (február 6-a este) először adtunk hírt róla Magyarországon, hogy a Hamász elfogadott egy tervet, illetve hogy készülődik egy tűzszüneti tárgyalás. Most a részleteket is megtudhatjuk:

A Hamász elkészített egy tűzszüneti tervet, amely négy és fél hónapra elhallgattatná a fegyvereket Gázában – írja a Reuters. A tervek szerint az idő alatt az összes túszt szabadon engednék, Izrael pedig kivonná csapatait a Gázai övezetből, és végső megállapodás születhet a háború befejezéséről.

A Reuters értékelése szerint a terrorszervezet javaslata az eddigi legnagyobb diplomáciai lökést adhatja a harcok beszüntetéséhez. Mint írják, egyelőre nem érkezett hivatalos válasz Izrael részéről, amely korában jelezte, addig nem vonja ki csapatait Gázából, amíg a Hamászt meg nem semmisítik.

A Reuters birtokába került dokumentumtervezet szerint a Hamász javaslata a fegyverszünetet három szakaszra bontaná, mindegyik 45 napig tartana. Az ajánlat szerint az október 7-e óta még mindig fogságban lévő izraeli túszokat palesztin foglyokra cserélnék. Megkezdődhetne Gáza újjáépítése, az izraeli erők teljes kivonulását követően pedig a háború áldozatainak maradványait is kicserélnék a felek.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter jelenleg Izraelben tartózkodik – miután találkozott a felek között közvetítő Katar és Egyiptom vezetőivel –, és még szerdán tárgyalni fog a Hamász tűzszüneti javaslatáról Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel.

Korábban írtuk:

A Hamász közlése szerint „pozitív” választ adott Egyiptomnak, Katarnak a fogolycserére vonatkozó „keretmegállapodásról”, valamint a gázai tűzszünetről – számol be a török állami hírügynökség, az Anadolu. Mint ismeretes, a palesztinok azt követelik, hogy az összes törvénytelenül, állami túszszedéssel bebörtönzött embert engedje szabadon Izrael.

Antony Blinken szerint az Egyesült Államok megkapta a Hamasz válaszát a gázai keretmegállapodásra, alaposan áttanulmányozta azt, és szerdán megvitatja Izraellel. Blinken kijelentette, hogy a közelgő izraeli tárgyalásai során mindent megtesz a gázai tűzszünet megújítása, kiterjesztése és a túszok szabadon bocsátása érdekében.

A katari miniszterelnök szerint Doha a lehető leghamarabb meg akarja kötni a gázai megállapodást Egyiptommal és az Egyesült Államokkal együttműködve. A katari miniszterelnök “pozitív” válaszként üdvözölte a palesztin fél válaszát a Gázai övezetben esetlegesen új fegyverszünetre és az Izraellel való túszcserére vonatkozó keretmegállapodásra.

A megállapodás részletei egyelőre nem ismertek, amint nyilvánosságra kerülnek ezek, beszámolunk róluk.

(Szent Korona Rádió)

Izrael módszeresen rabolja el a palesztin gyerekeket (jelentések, dokumentált esetek)

Megrohamozták a knesszetet a zsidó túszok hozzátartozói (Frissítve)

Szabadon engedett palesztin gyerekek meséltek a fogolytársaik halálra kínzásáról

Cionista cenzúra – 61 palesztin újságírót tart fogva és kínoz Izrael

Mi Magunk Extra: Fegyvernyugvás vagy eszkaláció várható a Közel-Keleten?

Új bűncselekmény Izraelben? – Október 7-e tagadás