Izrael módszeresen rabolja el a palesztin gyerekeket (jelentések, dokumentált esetek)

Egy izraeli katona interjút adott, miszerint azóta meghalt katonatársa elrabolt egy palesztin csecsemőt Gázából. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa: több ezer gyereket raboltak el a zsidók az elmúlt években szüleiktől. A most kiújult konfliktusban csak találgatások vannak az elraboltak számáról. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Egy barátjával készített interjú szerint az izraeli hadsereg századosa egy palesztin kislányt vitt magával gázai otthonából Izraelbe. Jogvédő szervezetek nyomozást követelnek. A zsidó katona azóta belehalt a gázai harci sérüléseibe, a baba kiléte és holléte továbbra sem ismert. A gyermeket vélhetően egy lebombázott házból vitte magával a katona. A gyermek családja a légitámadásban meghalt.

A csecsemőt elrabló katona társa, Shachar Mendelson a hadsereg rádiójában elmondta, hogy a november 22-én meggyilkolt Givati-dandárban szolgáló Harel Itach százados magával vitte Izraelbe a palesztin árvát.

“A kislány elrablása a Gázai övezetből annak bizonyítéka, hogy a megszálló hadsereg felügyelet és felelősségre vonás nélkül követi el a legszörnyűbb bűncselekményeket civilek ellen” – áll a palesztin külügyminisztérium közleményében. „A minisztérium felszólítja a megszálló hatóságokat, hogy haladéktalanul adják át a csecsemőt a Palesztin Nemzeti Hatóságnak” – tette hozzá a közlemény.

Az izraeli katonai rádióban (Israeli Army Radio) elhangzott interjú, amit azóta megpróbáltak törölni, eltüntetni az éterből:

Rendszerszintű a gyermekrablás

Rushdi Al-Zhazát nemrégiben engedték el izraeli fogságából, miután egy hónapja családjával együtt, a Gáza város déli részén fekvő Zaytoun negyedben lévő otthonukban letartóztatták őket. Az Euro-Med Monitornak elmondta, hogy felesége és két gyermeke sorsáról nem tud semmit. Al-Zhaza kifejtette, hogy az izraeli hadsereg őrizetbe vette őt, feleségét Hadeel Youssef Al-Dahdouh-t és két gyermeküket, a négyéves Mohamedet és a hat hónapos Zeint.

Al-Zhaza elmondta, hogy a gyerekeiket elvették anyjuk karjaiból, és amikor ő tiltakozott, akkor az izraeli katonák megkötözték, és a gyerekekkel együtt elszállították őket. Hetekkel később a katonák elengedték Al-Zhazát anélkül, hogy bármit mondtak volna családja hollétéről, vagy az egészségi állapotukról. Izraeli katonák azt mondták neki, hogy gyermekeit vizsgálják, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nem izraeli foglyokról van-e szó, akiket Gázába hurcoltak korábban.

Egy másik, az Euro-Med Monitor által felvett tanúvallomásban egy palesztin nő azt állította, hogy látta amint izraeli katonák megállítottak és elraboltak egy 12 éves, szőke hajú kislányt a szüleivel együtt. A nő szemtanúja volt, amint a lány szülei megpróbáltak közbelépni; a katonák ezután közölték velük, hogy a gyermeket elviszik azzal a gyanúval, hogy izraeli túsz – annak ellenére, hogy arabul beszél, és a szülei is elkísérik őket. A szemtanúnak tovább kellett sétálnia, így nem tudja, mi történt a gyerekkel vagy a tiltakozó szülőkkel.

A Gázai övezet északi részéből vagy Khan Yunis területeiről számos, lakóhelyüket elhagyni kényszerült család számolt be gyermekeik elvesztéséről az evakuálás vagy az otthonok bombázása során. Az Euro-Med Monitor folyamatosan figyelemmel kíséri ezeket a bejelentéseket, különösen a közösségi médiában, valamint az újságírói és aktivista WhatsApp csoportokban.

Az Euro-Med Monitor jelezte, hogy a palesztin fogvatartottak száma nem ismert. Az előzetes becslések szerint azonban több mint 3000 embert vettek őrizetbe az izraeli erők, köztük 200 nőt és fiatal lányt. Ezeket a palesztinokat a nemzetközi jog nyilvánvaló megsértésével tartják fogva: gyanúsításukról vagy körülményeikről nem állnak rendelkezésre hivatalos információk.

A nemzetközi közösségnek köteleznie kell Izraelt, hogy adja át az eltűnt palesztin csecsemőt, akiről az izraeli tiszt elismerte, hogy elrabolták – követelte az Euro-Med Monitor. A Gázai övezeten kívüli egyéneknek és szervezeteknek nyomást kell gyakorolniuk Izraelre, hogy fedje fel a palesztin gyermekek elrablásának eseteit, és azonnal küldje vissza őket az övezetbe. A jogvédő szervezetek a nemzetközi jogi egyezmények alapján bizonyítják Izrael háborús bűnösségét és a folyamatos népirtását – mindhiába.

Négy év alatt 3755 elrabolt palesztin gyermek

6059 palesztint rabolt el csak 2014-ben az izraeli hadsereg, ebből 1266 gyermek.

2010 és 2014 között 3755 az elrabolt gyermekek száma.

2018-ban 250 elrabolt gyermek szerepel a jelentésekben.

„A letartóztatások száma 2014-ben 36%-kal nőtt 2013-hoz képest, és 43,7%-kal nőtt 2012-hez képest” – Abdul-Nasser Ferwana a fogvatartott palesztinok számontartásáért felelős szervezet vezetője még 2014-ben. „A statisztikák a gyermekek elrablásának riasztó növekedését mutatják, különösen a megszállt Jeruzsálemben.”

A IMEMC, Nemzetközi Közel-Kelet Média Központ felület napi szinten teszi közzé a dokumentált eseteket, illetve az ezekre alapozott jelentéseket.

A Hamász emberrablásairól

Feltehetjük a jogos kérdést, hogy miben más a Hamász, vagy más palesztin szervezetek emberrablása? A válasz röviden az, hogy ezek a sajátjaik kiszabadítását szolgálják. A Hamász nem egy genocídium eszközeként használja az emberrablást, mint a zsidók, hanem mindig fogolycserére. Ebből az következik, hogy minden esetben tudni lehet, hogy kiket raboltak el, hiszen csak így tudják őket kicserélni. A 2023. október 7-ei tömeges fogolyszedés is ennek szellemében történt, és láthattuk is, hogy nemcsak tűzszünet kiharcolásával engedték el a foglyokat, hanem az elmúlt években elrabolt palesztinokért cserébe.

Ezen a felvételen például egy 12 évesen elrabolt, 16 évesen hazatért palesztin látható, akit a legutóbbi túszcsere alkalmával engedtek el a zsidók.


(Szent Korona Rádió)

Euro-Med Human Rights Monitor: Izrael szerveket lop el a gázai holttestekből – nem ma kezdték…