Példát mutat a bosnyák focista: nem húzta fel a Premier League-ben a szivárványos karszalagot

Ne lepődjön meg senki, ha a napokban a vártnál többször találkozik Anel Ahmedhodzic nevével. A Sheffield United 24 éves futballistájával a döntése miatt ugyanis most szinte minden brit sportoldal foglalkozik.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Az egész sztori még a Premier League 15. fordulójában kezdődött, mikor a Sheffield United egy nagyobb sérüléshullám miatt Anel Ahmedhodzicot nevezte csapatkapitányának a Liverpool elleni bajnokira.

És ez volt az a hétvége, mikor a Premier League az LMBTQ+ kampánya keretén belül többek közt megkérte az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő csapatokat, a kapitányok viseljenek szivárványos kapitányi karszalagot.

A bosnyák válogatott védő azonban úgy döntött, ő nem kér a kampányból, és egy egyszerű, fehér kapitányi karszalagot húzott fel a meccs előtt.

A riporterek a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón letámadták a Sheffield United menedzserét, de Chris Wilder is csak annyit tudott mondani, nem tudott a dologról, a futballista nem szólt neki a döntéséről a meccs előtt.

Azóta elárasztották a kommentelők a futballista Instagram-oldalát: vannak olyanok, akik megértik Ahmedhodzicot, de még többen támadják őt a döntése miatt. A futballista azonban nem reagált a kommentekre. Eddig.

Most ugyanis egy svéd újságíró az svt.se oldalnál nagy nehezen ki tudott szedni egy rövid „nyilatkozatot” a futballistából.

És hogy mi a válasza arra, miért nem húzta fel a szivárványos kapitányi karszalagot? „Kettőt találhattok” – reagált tömören Ahmedhodzic.

A Sheffield United egyébként még ha visszafogottan is, de kiállt játékosa döntése mellett. A klub közleményében, amit a Sportbible közölt, ugyanis az olvasható: ők úgy értelmezték a Premier League kérését, minden csapat maga döntheti el, hogyan támogatja a kampányt, így nem látják a problémát.

(Nemzeti Sport)