Svédország is a készpénzhasználat pártján

2015-ben még úgy nézett ki, hogy Svédország lehet a világ első készpénzmentes országa, a tavalyi évben a pénzügyi magánélet eltörlése előtt tisztították meg az utat, a modernizmus ezen készpénztámadó szegmensét azonban most igyekeznek háttérbe szorítani. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Míg hazánkban az OTP már sarcolja a készpénzhasználókat és a tömegközlekedés kp. mentesítése is felmerült, valamint nem lehet biztosra eldönteni, hogy mi a kormányzat álláspontja a pénzhasználat kérdésében, addig például Szlovákiában a készpénzhasználat már alkotmányos jognak minősül, valamint Svédország újonnan megválasztott és jobboldalinak nevezett kormánya is kiáll a nem digitális pénzhasználat mellett.

A svéd kormány a fizikai készpénz használatának megerősítését tervezi a jövőre nézve, és arra akarja kényszeríteni az üzleteket, hogy készpénzt fogadjanak el.

Svédország hirtelen egyik jó dolgot teszi a másik után. Nemrégiben törölték az Agenda 2030 céljait a kormányzati irányelvekből, és törölték az üzemanyagokra kivetett klímaadót is.

A kormány egy vizsgálóbiztost nevez ki, hogy ötleteket dolgozzon ki az emberek készpénzzel való fizetéshez való jogának támogatására. Ennek oka lehet, hogy egyesek egyszerűen nem akarnak készpénzmentes társadalmat, de az is, hogy vészhelyzetekben és válsághelyzetekben is lehessen fizetni.

“Alapvetően arról van szó, hogy ne legyen kizárva ez a fizetési lehetőség” – mondta Niklas Wykman, a pénzügyi piacokért felelős miniszter.

Ez az új lépés Svédország részéről jó hír. Mert egy készpénzmentes társadalomban a kormány számára nagyon könnyűvé válna annak szabályozása, hogy mit lehet vásárolni és mit nem. A digitális személyi igazolvánnyal és a digitális pénztárcával párosítva egy olyan disztópikus jövő elé nézünk, ahol a másként gondolkodókat ki lehet tiltani a társadalomból.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

René Guénon: A pénzverés degenerálódása (I. részlet)

René Guénon: A pénzverés degenerálódása (II. részlet)

A pénz ereje, avagy fizessünk készpénzzel

(PeterSweden nyomán Szent Korona Rádió)