Terrorcselekményt tervezett az Iszlám Államba kívánkozó 18 éves férfi

Az osztrák-magyar határon fogták el a robbanószerkezetek tervrajzát birtokló és az Iszlám Államot támogató 18 éves férfit.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Terrorcselekményt tervező 18 éves férfit fogtak el az osztrák-német határon – közölte csütörtökön a hesseni tartományi bűnügyi hivatal (LKA) és a frankfurti főügyészség hivatala.

A tájékoztatás szerint a fiatal, aki Irakban az Iszlám Állam terrorszervezethez akart csatlakozni, Frankfurtban készült merényletre.

A hatóságok szerint a gyanúsított egyebek között pokolgépek és gyújtóbombák készítéséhez szükséges tervrajzokat szerzett be. Mindemellett egy automata fegyver birtokába akart jutni, hogy minél több áldozatot szedhessen.

A német hatóságok már a nyár óta a férfi nyomában voltak. Egy első házkutatás során tavaly augusztusban egyéb dolgok mellett az Iszlám Állam zászlajai kerültek elő lakásán. Fedett nyomozók később kiderítették, hogy a gyanúsított eredetileg feladta a tervezett terrortámadást, mert attól tartott, még időben leleplezik. E helyett az Iszlám Állam terroristáihoz akart csatlakozni, hogy “hitetleneket mészároljon le”, és “állami intézmények ellen harcoljon”.

A férfit végül szerdán, Passau közelében fogták el az osztrák határ előtt.

Építőelemnek álcázta az embercsempész a migránsokat

Őrizetbe vették a magát migránsoktól védő férfit Franciaországban

(Kuruc.info – Szent Korona Rádió)