Ez már túl sok lett volna: Mégsem jön a gyerekekhez a multikulti női télapó

December 6-án nem a Mikulás, hanem Nikolah királynő érkezett volna a belgiumi Gentbe a gyerekekhez, akit úgy harangoztak be a városházi program hirdetői, mint a Mikulás alternatívája „a korábbi sztereotípiák nélkül”.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A rendezvényre egyébként több mint 200-an jelentkeztek, de a felháborodás nagyobb volt, így végül lemondták Nikolah királynő szereplését.

„Queen Nikolah” egyébként Laura Nsengiyumva néger “művésznő” által megalkotott karakter, aki megkérdőjelezi a kultúrák és nemek közötti hagyományos határokat.

„A cél az, hogy a hagyományt másképp közelítsük meg” – fogalmazott a genti városháza a tervezett program kapcsán. Hozzátették, hogy nem áll szándékukban a hagyományos Szent Miklóst a jövőben „eltörölni”. A Mikulás november 19-én, teljesen máskor, mint kéne, random már ellátogatott Gentbe a gyerekekhez.

Sokan azonban felháborodtak azon, hogy ilyen performanszokkal akarják sárba tiporni a hagyományaikat.

A rendezvény lemondása után Mathias De Clercq, Gent polgármestere sajnálatát fejezte ki a kialakult „rossz vita” miatt, és azonnal bűntudatkeltésbe kezdett:

„Ha befogadó és sokszínű város akarunk lenni, akkor vonzani kell az embereket, nem pedig taszítani.”

Belgiumban csúcsra járatják az “érzékenyítést”, hiszen megjegyezték: azok a gyerekek, akiknek „elavult illusztrációkkal és sztereotip képekkel ellátott könyveik vannak, december 6-án még elcserélhetik azokat egy korszerűbb, a nagy szent történetéről szóló, a különböző érzékenységeket figyelembe vevő könyvre”.

A sokszínűség jegyében betiltották a Mikulást egy osztrák óvodában

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)