ENSZ főtitkár: Naponta több száz ártatlan palesztin gyerek hal meg

Nemrégiben beszámoltunk arról, hogy az UNICEF szóvivője gyermektemetőnek nevezte gázát, az akkori adatok szerint 3500 gyermek halálát okozták a cionista bombázások. Kevesebb mint 7 nap alatt ez a szám 4000 fölé emelkedett. Most António Guterres, az ENSZ főtitkára szólalt fel az ártatlan gázai gyermekek védelmében.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

António Guterres, az ENSZ főtitkára figyelmeztetett arra, hogy a Gázában kialakult helyzet „több mint humanitárius válság, ez az emberiség válsága”, és ismét azonnali tűzszünetre szólított fel.

„A jelentések szerint naponta több száz gyerek hal meg vagy sebesül meg” – mondta Guterres a sajtótájékoztatón, egy hónappal azután, hogy Izrael megkezdte ottani hadjáratát, válaszul a Hamász október 7-i támadásaira.

Eli Cohen izraeli külügyminiszter Twitteren reagált az ENSZ főtitkárának megjegyzésére, és azt írta: „Szégyelld magad. Több mint 30 gyereket – köztük egy kilenc hónapos csecsemőt és olyanokat, akik szemtanúi voltak szüleik meggyilkolásának – tartanak fogva akaratuk ellenére a Gázai övezetben. A Hamász a probléma Gázában, nem pedig Izrael intézkedései a terrorszervezet felszámolására.”

Több mint vérlázító az izraeli külügyminiszter kijelentése főleg annak a fényében, hogy sorra derül ki, hogy az összes állításuk a meggyilkolt izraeli gyerekekkel kapcsolatban kitaláció. Miközben Gázában naponta több száz gyermekkel is végezhetnek az IDF bombái.

A gázai egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint a háború kezdete óta 10 022 ember halt meg Gázában, köztük 4 104 gyerek.

A lefejezett izraeli csecsemők mítosza – Így hitettek el egy teljesen valótlan történetet számtalan emberrel

Az izraeli pénzügyminiszter palesztinoktól mentes “steril zónákat” követel a települések közelében

(444 nyomán Szent Korona Rádió)