Berlin: ne jelentsd fel a migránst, ha megerőszakol

A Berlini Szabadegyetem arra kérte a női hallgatókat, hogy ne jelentsék a rendőrségen, ha egy migráns szexuálisan bántalmazná őket.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A Berlini Szabadegyetem (FU) hallgatói önkormányzata (AStA) körlevelet adott ki, melyben óvatosságra intenek egy szexuális ragadozóval kapcsolatban. Azt írják: egy férfi többször is szexuálisan zaklatott és fenyegetett női hallgatókat az intézmény területén.

Ugyanebben a levélben “nyomatékosan ajánlják”, hogy ha valaki mégis “kapcsolatba kerül vele”, ne hívja a rendőrséget, hanem értesítse az egyetem biztonsági szolgálatát.

„Szeretnénk (…) felhívni a figyelmet arra, hogy a rasszizmus által veszélyeztetett személyek esetében a rendőri intézkedés mindig az erőszak fokozott kockázatával jár” – olvasható a körlevélben. A szerzők úgy tűnik, hogy inkább a migrációs hátterű zaklató miatt aggódnak, és kevésbé az áldozatokért.

A berlini rendőrség értetlenül áll az AStA javaslatai előtt. Beate Ostertag szóvivő szerint „ha a szexuális erőszak áldozatainak azt tanácsoljuk, hogy ne tegyenek feljelentést, az hosszú távú következményekkel járhat az érintett személyek lelki egészségét illetően, (…) a bűncselekmény átélése során megtapasztalt tehetetlenség- és kiszolgáltatottság-érzés állandósulhat”. Felhívta a figyelmet: a rendőri intézkedés célja az is, hogy másokat megóvjon a zaklató támadásaitól.

A szóvivő bejelentette, hogy már felvették a kapcsolatot az ügyben az egyetemmel.

A rendőrszakszervezet is megdöbbenését fejezte ki a diántanács körlevele miatt:

Nyilatkozatuk szerint nem számítottak rendőrellenes kijelentésekre “egy ilyen intézménytől”, a berlini rendőrség munkájának ilyen színben való feltüntetése pedig “minden alapot nélkülöz, a demokrácia sajátos felfogásáról árulkodik”.

Egy 16 évest lányt dobott a sínekre a migráns Németországban

Németországban beköszönt a gendersemleges korszak

(Origo nyomán Szent Korona Rádió)