Dél-Korea is felköltözteti lakosait a felhőbe

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a valóságot az emberektől egyre távolabb helyező technológiák használata. Dánia a készpénz használatot szünteti be, de Dél-Korea egy még progresszívabb ötlettel állt elő, Szöul felköltözik a metaverzumba. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Dél-Korea kormánya nagy hangsúlyt helyez a digitalizálásra és ezen belül a legújabb virtuális valóság platformok, a metaverzumok fejlesztésébe, így az ázsiai ország elől jár a technológia bevezetésében.

A Szöul városi önkormányzata által létrehozott Metaverzum Szöul viszont a “turizmus” és az oktatás valóságból való kiragadása mellett “hivatalosabb” célt valósít meg: a virtuális világban a főváros lakói avatár formájában intézhetik az adminisztratív ügyeiket, adótanácsadást kaphatnak és tisztségviselők digitális kivetüléseivel beszélhetik meg a panaszaikat vagy foglalhatnak időpontokat az ügyfélszolgálatokra.

O Szehun, Szöul polgármestere január 16-án jelentette be, hogy a metaverzum-város megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt és az első, bár még limitált lehetőségeket kínáló szolgáltatásokat már igénybe is vehetik a digitális polgárok.

A Forkast interjújában a dél-koreai metaverzum-cég, a Miso Information Technology vezérigazgatója szerint: az internetes ügyintézés áthidalja ugyan a fizikai távolságokat az emberek között, de nem elég hatékony azokban a szituációkban, ahol közvetlenebb kommunikációra van szükség. A metaverzumokkal viszont megoldható ez a probléma a sokkal immerzívebb környezetnek köszönhetően. Minden bizonnyal ugyanolyan emberi pillanatokat lehet megélni két avatár találkozásában, mint egy személyes összejövetelen…

Közel a virtuális jövő – A metaverzumba költözteti egy minisztériumát az Egyesült Arab Emírségek

Újabb lépés a technicizáltság felé: A Világgazdasági Fórum chipet ültetne a gyermekekbe

(Raketa.hu nyomán Szent Korona Rádió)