Újabb lépés a technicizáltság felé: A Világgazdasági Fórum chipet ültetne a gyermekekbe

Világunk napról napra egyre technicizáltabbá válik, melyben ki tudja, meddig képesek elmenni. Most a Világgazdasági Fórum is beállt egy olyan technokrata terv mögé, mely akár saját családunkra is veszélyt jelenthet: chipet ültetnének gyermekeinkbe.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Világgazdasági Fórum (World Economic Forum) hivatalos oldalán megjelent írásban azokat a problémákat veszi sorra, amelyek egy csapásra megoldódnának, ha hajlandók lennénk gyerekeinkbe chipet ültetni. A szervezet felvázolja a chipekben, illetve a kiterjesztett valóságban rejlő lehetőségeket és értékét – ideértve a gyermekek biztonságát is.

A Világgazdasági Fórum érvelése szerint a chipek gyermekekbe történő beültetése biztos és racionális lépés lenne a biztonságuk szavatolására – de ebben a körben nem csupán a nyomon követhetőség jöhet számításba. A chipek ugyanis akár az alanyok egészségügyi adatait is képesek begyűjteni – így a korábbi betegségekre, vagy éppen a különböző allergiákra vonatkozó információkat –, aminek köszönhetően egy váratlan vészhelyzet esetén a gyermeket a megfelelő orvosi ellátásban tudják részesíteni az orvosok. Az etikai jellegű fenntartásokra, aggodalmakra válaszolva a Világgazdasági Fórum kiemelte, hogy az implantátumok számára húzott határokat, korlátokat etikai szempontok, az erről folytatott viták jelölik ki, nem pedig az, hogy mik a rendelkezésre álló tudományos lehetőségek. Még az életmentő technológiai vívmányok esetében is elengedhetetlen ugyanis a megfelelő etikai és a jogi keretrendszer a szervezet szerint. Az említett írásra a Walletmor nevű chipgyártó cég hívta fel a figyelmet közösségi oldalán, amely vállalat már hazánkban is terjeszkedik.

Nos, mi nem kérünk gyermekeink chippeléséből!

Chipet akar tenni az emberek agyába Elon Musk

El lehet dönteni, hogy kell-e ez nekünk: egyik chipjével a telefonjára csatlakozik, másikkal a Teslájára

Csodás fejlődés! Már Magyarországon is lehet bankkártyás chipet ültetni a bőr alá

(Hetek.hu nyomán Szent Korona Rádió)