Közel a virtuális jövő – A metaverzumba költözteti egy minisztériumát az Egyesült Arab Emírségek

A Közel-Kelet leggazdagabb országa a metaverzumtól várja a további gazdagodást, amivel nem csak az emberi kapcsolatoknak és a normális életnek, hanem terveikkel ellentétben a tisztességes, az elmét nem károsító munkalehetőségeknek is nemet mondanak az állam vezetői.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Azok, akik belépnek ebbe a világba, egy olyan minisztériumot találnak, amely nyitott a vállalatokkal való üzletelésre, sőt arra is készen áll, hogy kétoldalú megállapodásokat írjon alá külföldi kormányokkal – mondták a tisztviselők. A metaverzum egy olyan online világ, ahol a felhasználók végül képesek lesznek játszani, dolgozni és tanulni a támogatói szerint, bár még csak “tesztelési” fázisban van

– ismerte el az Emírségek gazdasági minisztere. Abdulla bin Touq Al Marri a dubaji metaverzum nyitóeseményén beszélt a tervekről.

“Az elmúlt néhány évben láttunk befektetéseket, láttuk, hogy cégek költöznek ide, és a (vízum)rendszer változásával… látjuk, hogy tehetségek érkeznek. Kiképeztük az alkalmazottainkat, hogy valóban elmerüljenek a metaverzumban, használják a metaverzumot, és kapcsolódjanak az érkező Z generációhoz”

– mondta Al Marri az AFP-nek adott interjúban.

Az Egyesült Arab Emírségek vezetése jelentős GDP növekedést és munkahelyek teremtésének lehetőségét reméli a metaverzumba való belépéstől, de az utóbbi kicsit ellentmondásosnak hangzik egy, a technológiai fejlődés hátrányait átlátó személy számára aki tudja, hogy hány ember munkáját vették el a vívmányok. Azzal próbálját átvágni ezt a logikai gubancot, hogy majd a metaverzum segítségével az országba özönlő cégek betöltik a munkahelyhiányt.

“Úgy gondoltuk, hogy a metaverzum egy olyan fázistechnológia, amelynek kialakulásához 10-20 évre van szükség. A Covid-19 is felgyorsította a metaverzum használatát”

– jegyezte meg Al Marri.

A Meta legújabb terve, hogy ne lehessen megkülönböztetni a virtuális valóságot a valóságtól

Teljesen behálóznák a metaverzummal a gyermekeket is

Computerworld – Szent Korona Rádió)