Szertartást végző papokat akart megverni egy részeg Budán – Megkapta méltó büntetését (Frissítve)

Az utóbbi években hazánkban is egyre rendszeresebbé váltak a keresztényellenes támadások. Vasazók, vandálok, tolvajok, mindannyiukban egy a közös: templomokban tettek kárt országszerte. Az év elején Budán támadott egy férfi papokra, most elnyerte méltó büntetését. 

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Megkapta büntetését (2022. 10. 15.) 

A Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit.

A bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és zaklatás vétsége miatt ítélte el a férfit. Azt írták, nem találtak enyhítő körülményt, míg súlyosító körülményként vették figyelembe azt, hogy a férfi büntetett előéletű, visszaeső és a bűncselekményt “önhibából eredő ittas állapotban” követte el, valamint a garázda jellegű elkövetési módot.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Korábban írtuk: 

Budán a Városmajori Jézus Szíve-templomban tartották a templom gondnokának gyászmiséjét és búcsúztatását. A szertartás végén éppen az urnatemetőbe haladtak át, amikor az előtérnél éktelen üvöltés zavarta meg a méltóságteljes csendet.

“A hangosan káromkodó férfi egyre közeledett felénk. Egy másik atyával odamentünk hozzá és udvariasan megkértük, legyen szíves abbahagyni a trágár viselkedést, de ő nem tágított”

– nyilatkozta Forgács Alajos, a templom plébánosa, aki ezután megfogta a hőbörgő karját, majd felszólította a távozásra. A férfit ez csak még jobban felbőszítette, lökdösődni kezdett és többször a papok felé rúgott. Alajos atya ruháját több helyen megrongálva támadt rá, majd a védelemre siető káplánt is megütötte, aki végül levitte a földre, ezzel ártalmatlanítva a vallásgyalázót.

Bár a rendőrök eme súlyos támadás után elvitték, mégsem kezelték helyén a helyzetet – bezzeg ha egy LMBTQP személyt támadtak volna meg… -, így másnap ismételten megjelent G. Zoltán a templomnál. A káplánt az előző nap miatt súlyos testi sértéssel fenyegette, azonban a rendőrök újbóli kiérkezése véget vetett ámokfutásának. Sajtóinformációk szerint a második eset után már benntartják.

Míg egy LMBTQP rongy elégetésének szándéka éveken át tartó meghurcoltatást eredményez, addig jól láthattuk, hogy egy templom felgyújtása csak rongálásnak minősül. Vajon helyén kezeli majd a bíróság a történteket, vagy megint megúsznak egy keresztényellenes támadást egy kis ejnye-bejnyével?

Vértanúnak minősítette a pápa a párizsi kommün által lemészárolt papokat

A liberális igazságszolgáltatás valódi arca: nem büntetik a papot megölő migránst Franciaországban

(Origo nyomán Szent Korona Rádió)