Megvan a tettes: Csak “rongálás” bedrogozva betörni és felgyújtani a gödöllői templomot

A rendőrség közleményben tudatta, hogy elfogta a gödöllői templomba drogosan betörő egyént, aki ott felgyújtott több padot, szentképeket gyalázott meg. Ha egy zsinagógába tört volna be, vagy LMBTQP-zászlót égetett volna, akkor rögtön közösség tagja elleni erőszak miatt kellene felelnie. Mivel “csak” keresztény templomot gyalázott meg, ezért csak rongálás ügyében indítottak ellene eljárást.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió HunDub oldala >>>
Csatlakozz!

A rendőrség közleménye:
“Egy hét alatt fogták el gödöllői kollégáink a templomrongálót.
A gyanú szerint a férfi március 15-én este otthonról két táskával indulva kötött ki a templomnál, ahol a bejárati ajtót egy baltával bezúzta, majd berúgta. A hátsó padokat leöntötte olajjal, majd meggyújtotta. Miközben lángra kaptak az ülőhelyek, felrúgott egy állványt, fehér anyaggal leöntötte az ikonosztázt, felnyalábolta táskáját és ahogyan bejutott a templomkertbe, ugyanúgy ki is mászott a kerítésen. Tettével kb. 2,5 millió forintos kárt okozott.
Március 22-én jutottak el rendőreink a gödöllői albérletben élő, 28 éves férfihoz, a lakásban több, a gyújtogatáshoz és a templom ajtajának betöréséhez használt eszközt is megtaláltak.
Kihallgatásán nem tett vallomást, a terhére rótt bűncselekményről, indítékáról is hallgatott. Viselkedése alapján vélelmezhető volt a szerfogyasztás, ezért a rendőrök intézkedtek a kettős mintavételre.Rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság, egyben kezdeményezték letartóztatását.”
A Police.hu bővebb tájékoztatása:
“Cs.” Róbert a kutatáskor még beszédesnek bizonyult, bilincselni kellett, hogy ne tegyen kárt a szemlebizottság tagjaiban, csak úgy záporoztak a tegeződő fenyegetések és provokációk. Percekkel később már együttműködő volt és higgadt – ám a bilincs – tekintettel hangulatingadozására – maradt. Bűnjelcímkét kapott egy pár cipő, egy kabát, egy festékes farmer, egy balta, egy sporttáska, öngyújtók, olajos flakonok, üres italos doboz. A gyanú szerint a férfi 2021. március 15-én este otthonról két táskával indulva kötött ki a templomnál, ahol a bejárati ajtót egy baltával bezúzta, majd berúgta.
A hátsó padokat leöntötte olajjal, majd meggyújtotta. Miközben lángra kaptak az ülőhelyek, felrúgott egy állványt, fehér anyaggal leöntötte az ikonosztázt, felnyalábolta táskáját, és ahogyan bejutott a templomkertbe, ugyanúgy ki is mászott a kerítésen. Tettével kb. 2,5 millió forintos kárt okozott.
Kihallgatásán nem tett vallomást, a terhére rótt bűncselekményről, indítékáról is hallgatott. Viselkedése alapján vélelmezhető volt a szerfogyasztás, ezért a rendőrök intézkedtek a kettős mintavételre. Az őrizetbe vett “Cs.” Róbert ellen a vallási tisztelet tárgya vagy vallási szertartás végzésére szolgáló épület megrongálásával elkövetett rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság, egyben kezdeményezték letartóztatását.

“A támadóban nagyon működött a Gonosztól származó gyűlölet” – gödöllői parókus

(Szent Korona Rádió – Kuruc.info)